Mielipiteet

Persuille tulossa jytkyjen jytky

Puheenjohtaja Halla-ahon Perussuomalaiset rp on noussut jo kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi nousevalla noin 15% kannatuksellaan Keskustan jäädessä neljännelle sijalle, mikäli uskominen on Ylen 29.3. julkaisemaan puolueiden kannatusgalluppiin.

Puheenjohtaja Juha Sipilän luotsaama Keskusta ei näyttäisikään hyötyvän Sipilän itsensä junailemasta ennenaikaisesta hallituksensa kaatamisesta vain noin 14 % kannatuksella, mikä on yhtä kuin rökäletappio Sipilän joutuessa lunastamaan retoorisen ”tulos taikka ulos” -lupauksensa rökäletappio hartioillaan!

Petteri Orpo Kokoomuksen puheenjohtajana ei ole pystynyt lupaamaan puolueensa sitoutumista 0,7 hoitajamitoitukseen maamme julkisissa ja yksityisissä vanhusten hoito- ja hoivayksiköissä kannatuksen keikkuessa 16% tienoilla, minkä kaikki muut puolueet ovat luvanneet lakisääteisesti tehdä.

Sosdemien Antti Rinteen kannattaisi nyt pitää ”kieli keskellä suuta”, sillä vaalien poliittiset kalkkiviivat saattavat kuin saattavatkin vaikuttaa ja keikutella kannatuslukuja syystä jos toisestakin sulkematta ensimmäistäkään puoluetta etukäteen pois hallitusneuvotteluista.

Pekka Haaviston luotsaama Vihreä liitto rp on vain ”kukon askeleen päässä” kepusta noin 13% gallupkannatuksella Li Anderssonin vasureiden yltäessä jo nouseviin noin 10% lukemiin, eikä unohtaa sovi enempää Väyrysen kuin Hjalliksenkaan liikkeitä jotka menestynevät niin kepun kuin kokoomuksenkin kustannuksilla?

”Vain yksi on joukosta poissa….Sven Dufvaa siellä ei näy”, mutta kyllä hän siellä on edelleenkin RKP:n muodossa noin 4% kannatuksellaan perinteisellä perustuslain turvaamana parlamentaarisena toisen kotimaisen kielen puolueena lähes takuuvarmana hallituskumppanina kristillisten pyrkiessä samalle ”vihreälle oksalle” vierustoveriksi!

Timo Soinin Siniset rp:n ”Ikarosmainen” tähdenlento päättynee totaaliseen mahalaskuun siipien polttamisineen liian kirkasvaloisissa hallituskabineteissa eräänä poliittisena kummallisuutena, jota aikaisemmin ei liene koettu maamme poliittishistoriallisessa elämässä.

Uusimmat

Fingerpori

comic