Mielipiteet

Persuja kiinnostaa vain maahanmuutto?

Viime keskiviikkona 3.10. sain tilaisuuden olla Lahden Perussuomalaisten teltalla markkinoilla tapaamassa paikallisia aktiiveja ja markkinaväkeä. Hieno tapahtuma ja paljon ihmisiä paikalla, lieneekö omalta osaltaan vaikuttanut samalle päivälle sattunut useamman ammattiliiton järjestämä lakkopäivä, jolla vastustettiin hallituksen kaavailemia helpotuksia irtisanomisiin pienyrityksissä. Eräs monista käydyistä keskusteluista saikin pontimen juuri perussuomalaisesta työmarkkinapolitiikasta tai oikeammin, onko sellaista olemassakaan.

Telttamme ohitse kulkeva herra, vaatetuksesta päätellen hyvinkin aktiivinen ammattiyhdistystoiminnassa, pysähtyi hetkeksi ilmoittamaan minulle, miten me persut olemme ay-liikkeen vastustajia, eikä meillä ole muuta poliittista sanomaa kuin se yksi asia.

Hän oli aikeissa jatkaa matkaansa, mutta jäi pyynnöstäni juttelemaan asiasta lisää. Kerroin hänelle, että itsekin kuulun liittoon ja olen mukana päivän mielenilmauksessa, siinä kuin muutkin tuotantolaitoksellamme työskentelevät. Useasti luottamusmiehet ja liitto yleensäkin on auttanut monessa työsuhteeseen ja sen ehtoihin liittyvissä pulmissa. Toisaalta puhuin myös siitä, että työnantajani kärsii taloudellisia tappioita muutenkin huonossa tilanteessa. Olen huolissani tilanteen pitkittymisestä ja uusista lakon uhista.

Keskustelun päätteeksi kättelimme ja totesimme, että vaikkei kaikista asioista yhtä mieltä ollakaan, eivät asiat ole aivan niin mustavalkoisia kuin minkä käsityksen on saattanut saada. On aina hienoa päästä kertomaan omia ja puolueemme näkemyksiä suoraan ilman kenenkään valikointia ja suodattamista. Ja – korjaamaan käsitystä, ettei meitä muu kiinnosta kuin maahanmuuton ongelmat.

Perussuomalaiset kansanedustajat ovat viime aikoina olleet vaikuttamassa muun muassa varusmiesten tapaturmakorvauksen parantamiseen, vakuutuslääkärien kohtuuttomaan päätösvaltaan, vaatineet oikeudenmukaisempaa kohtelua maksuhäiriömerkintäisille ja edistäneet vanhusasiamiehen viran perustamista. Meillä on kattavat ohjelmat talouspolitiikkaan, koulutus- ja sosiaalipolitiikkaan ja vaikkapa ympäristö- ja energiapolitiikkaan. Henkilökohtaisesti kotimaisen eettisen tuotannon ja yrittämisen tukeminen, järkevä ympäristöpolitiikka ja eläinten kohtelu ovat minulle tärkeitä teemoja.

Maahanmuuttopolitiikan epäkohtien esiin nostaminen on tärkeää, koska se jää tekemättä, ellemme me perussuomalaiset sitä tee. Ainoa kiinnostuksen kohde se ei meille kuitenkaan ulkoapäin tulevasta vakuuttelusta huolimatta ole. Yhden asian puolue? Mikäli asia on Suomen ja suomalaisten etu, niin ilman muuta sellainen olemme.

Pia Kuparinen PS

Uusimmat

Fingerpori

comic