Mielipiteet

Perussuomalaiset ja fasismi

Otsikko aiheuttaa taas monenlaista päänraapimista ja tuskaista tuhahtelua, että eikö se Mäkinen nyt vaan voisi jo olla hiljaa. Tapahtui nimittäin taannoin, että arvostelin epäkorrektisti ja rumasti Halla-ahoa somessa. Sen seurauksena päivitystäni jaettiin ja saldo tähän mennessä on läjä haukkuja, boikotti, turpareissun suunnittelua jne. Luottamustoimi pitäisi heti viedä pois ja arvostelu on ulotettu muidenkin puolueiden edustajiin, joilla ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, ja tuskin viimeiseksi jää. Kannan tietysti itse poliittisen ja juridisen vastuun sanomisistani. Minä pääsen vielä helpolla siihen nähden, mitä moni muu on joutunut kärsimään.

Sen sijaan, että persujen johtavat henkilöt suitsivat näitä puheita, he päinvastoin lietsovat niitä. Persujen piirissä on hiljaa hyväksytty kaikenlainen toiminta, jolla on tarkoitus pelotella ja uhkailla vastapuoli hiljaiseksi. Kun Tynkkynen julistaa videollaan puolustavan kaikkien sananvapautta, hän ei tarkoita sillä poliittisten vastustajien sananvapautta. Halla-aholla on vaikeuksia julkisesti tuomita natseja ja sysätä vastuu kunkin omiin tekemisiin. Hyvin hienovaraisesti annetaan ymmärtää, että fasistinen toiminta on oikein, kun se kohdistuu vastapuoleen.

Ja tämän sanottuani, vaihtakaapa persun tilalle antifa ja nimet toisiin. Oletteko sitten kenties samaa mieltä? Minä nimittäin olen. Minua ärsyttää, että natsit saavat kokoontua. Minua ärsyttää neuvostolippujen heiluttaminen. Minua ärsyttää kuva ihmisistä istumassa Suomen lipun päällä. Minua ärsyttävät valeuutiset, kuvamanipulaation, videoeditoinnit, valheet ja loanheitto. Mutta ennen kaikkea minua ärsyttää, että en ole itse sen parempi. Vaikka vetoan faktatietoon ja tutkimustuloksiin, olen yhtä lailla sortuvainen kyynisyyteen, turhautumiseen ja vihaan.

Totuus nimittäin on, että persut eivät ole ainoita loanheittäjiä ja maalittajia. Persujen piirissä se tapahtuu ehkä näkyvämmin, mutta sitä kyllä tapahtuu eri tavoin ihan jokaisessa leirissä. Siksi olen vilpittömän anteeksipyynnön velkaa persuille, että he ovat tähtäimeeni joutuneina saaneet aiheetontakin tulitusta.

En silti vaikene, enkä toivo kenenkään niin tekevän. Hyssyttelyä on sivustakatsojien rooliin vetäytyneiden ”tolkun ihmisten” keskellä liikaa ja ääripäät saavat kohtuuttomasti huomiota.

Terroristi voittaa, kun joka puolella nousee tarkastuspisteitä ja videovalvontaa ja kun joka käänteessä varaudutaan mahdollisiin iskuihin. Pelko on silloin alati läsnä, eikä vapautta enää ole. Jos ääripäitä ei vastusteta, he ottavat kaiken vallan, olivat sitten mistä leiristä tahansa. Siihen ei pidä alistua.

Eräs ystäväni sanoi, että natsismi on oire epäterveestä yhteiskunnasta. Me kaikki hyökkäämme helposti oireita vastaan vaikka ongelmana on ne aiheuttava tauti. Ehkä joskus unohdamme pikkumaiset erimielisyydet ja taistelemme yhdessä tautia vastaan tehden Suomesta paremman paikan. Jos tällainen rajapinta löytyy, olen ensimmäisten joukossa mukana taistelussa.

Uusimmat

Fingerpori

comic