Mielipiteet

Perussuomalaisille uusi puheenjohtaja Purra ilman sisäistä eripuraa

Riikka Purran 774 ääntä riittivät puheenjohtajavaalin voittoon. Kuva: Jussi Orell
Riikka Purran 774 ääntä riittivät puheenjohtajavaalin voittoon. Kuva: Jussi Orell

Perussuomalaisten puoluekokous 2021 on takana. Kokoukseen meni vahva ja yhtenäinen puolue, jonka asialistalla oli mm. henkilövalinnat puolueen johtoon. Kaikilta osin kokous sujui hyvin, järjestelyt olivat kunnossa ja Seinäjoki tarjosi hienot puitteet ja tukipalvelut osallistujille. Kiitimme väistyvää puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa tässä tehtävässä ja saimme uuden loistavan vetäjän, Riikka Purran.

Elävään ja kehittyvään kansanliikkeeseen kuuluu luontevasti se, että johto vaihtuu säännöllisesti. Perussuomalainen puoluedemokratia mahdollistaa sen, että kenttä todellakin ilman kuppikuntien junttausta saa kertoa tahtonsa. Tällä kertaa puheenjohtajan lisäksi myös muuhun puheenjohtajistoon tuli muutoksia ja puoluesihteeri vaihtui. Tässä ei ole mitään dramatiikkaa ja tiedän, että ehdokkaana olleet puheenjohtajistoon aiemmin kuuluvat eivät jää asiaa murehtimaan.

Edellisen kauden puheenjohtajat ja puoluesihteeri ovat tehneet hyvää työtä ja varmasti sitä myös jatkavat. On loistavaa, että meillä on uusien puheenjohtajien lisäksi myös tehtäviä hoitaneita konkareita, joiden puoleen voi tarvittaessa kääntyä. Emeritus-Jussi etunenässä.

Median ja toimittajien on kuitenkin yritettävä löytää jotain, millä lyödä kiilaa yhtenäisyyteemme.. Taustalla tässä on osaltaan vuoden 2017 puoluekokouksen tapahtumat, missä istuva puheenjohtaja ei uskaltanut ensin lähteä puolustamaan paikkaansa äänestäjät petettyään ja yritti sitten saada omat suosikkinsa puolueen johtoon.

Tämä ei onnistunut, mutta joukko hyväuskoisia hölmöjä loikkasi puolueesta ministeripaikkoja takaamaan aiheuttaen hetkellisesti sekaannusta siitä, keitä todelliset kansalaisen asialla olevat perussuomalaiset ovat.

Nyt eri medioiden kommentoinnissa nousi pari asiaa esille, joista yritettiin hakea sisäisiä erimielisyyksiä. Ehdokkaiden suhtautuminen koronaepidemian hoitoon ja tehtyihin toimenpiteisiin oli osin erilainen.

Tässä puoluekokous antoi johdonmukaisesti tukensa valitun puheenjohtajan linjapuheessakin paaluttamalle strategialle: kun rokotuskattavuus on riittävän korkealla tasolla, voidaan ja pitää yhteiskunnan siirtyä takaisin normaaliin elämänmenoon ilman isompia rajoituksia.

Muista meille tärkeistä perusarvoista ei sanottavia eroja ehdokkaiden välillä ollutkaan. Ehdolle asettumista ja vaihtoehtojen tarjoamista tulee kiittää, kun muistamme, että tuloksen ratkettua jatkamme yhdessä eteenpäin.

Niin vähissä oli toimittajien eväät, että näemmä useampi joutui pohtimaan olisiko varapuheenjohtajaksi valituissa joku suositumpi kuin valittu puheenjohtaja Riikka Purra. Perusteluksi löytyi jotain niinkin absurdia kuin suosionosoitusten suuruus, ihan oikeasti! Istuin salin etuosassa enkä mitään tällaista huomannut – kaikki valitut saivat ansaitsemansa aplodit ja hurraukset.

Ei tästä mitään draamaa, hyvät toimittajat, saa revittyä parhaalla tahdollakaan. Perussuomalaiset lähtivät kotimatkalle kokouksesta hyvillä mielin, entistäkin vahvempana, perusajatuksenamme Suomi ja suomalaisten etu ensin, aina ja kaikissa tilanteissa. Tulemme jatkamaan työtämme paremman Suomen puolesta ja olemaan jatkossakin ainoa vaihtoehto kaikille muille puolueille, joille tämä ei tunnu olevan asialistalla kovinkaan korkealla.

Uusimmat

Fingerpori

comic