Mielipiteet

Perussuomalaisten 'syrjinnän' syistä

Matti Luostarinen näyttää olevan todella vahvasti sitoutunut perussuomalaiseen puolueeseen ja sen puolustamiseen, minkä seurauksena tiedemiehen rakentavan kriittinen ote tässä asiassa puuttuu täysin.

Matin kommentti tässä lehdessä (24.6) – yhtä aikaa – kolmelle kirjoittajalle kertoo tästä hyvin konkreettisesti.

Enpä ole tiennyt olevani ”juonikas” arvioituani kolmea perussuomalaisten johtohahmoa puheenjohtajasta lähtien! Matti väittää minun tietoisesti jakaneen puolueen vuohiin ja lampaisiin. Mutta tästähän ei ollut kyse.

En oikein myöskään hyväksy kirjoittavani lehtiin kokoomuslaisena, koska esimerkiksi sote-asiassa olen ollut hyvin kriittinen puolueen käsittämätöntä kantaa kohtaan.

Matin kirjoituksessa ei lainkaan vastata siihen, miksi perussuomalaisten monet ulostulot aiheuttavat kielteisiä reaktioita äänestäjien suuressa enemmistössä, jonka arvomaailmassa Suomi ei voi eristäytyä ja rakentaa muureja rajoille, kunnioitetaan kansainvälisiä sopimuksia, arvostetaan erityisesti eurooppalaista yhteistyötä Euroopan Unionin puitteissa sekä kunnioitetaan muita kansoja, rotuja ja uskontoja.

Monet perussuomalaisten johtohenkilöiden julkiset kannanotot ovat usein jyrkästi tätä arvomaailmaa vastaan. Tämä johti Jussi Halla-ahon johtaman puolueen sulkemiseen hallituksen ulkopuolelle kesällä 2017, taustalla ennen kaikkea hänen aikaisempi tuomionsa uskonrauhan rikkomisesta kirjoituksissaan.

Nykyinen Jussi Halla-aho näyttää olevan huomattavasti maltillisempi.

Uusimmat

Fingerpori

comic