Mielipiteet

Perustetaan Loimi-Hämeen ruokahuolto – Ei ole viisasta, että me jokainen surfailemme kauppojen käytävillä maskit kasvoillamme

Ruokaa aina tarvitaan. Kuva: Markku Tanni
Ruokaa aina tarvitaan. Kuva: Markku Tanni

Tällä kotiseudullamme toimii Loimi-Hämeen jätehuolto ja hyvin toimiikin. Ajatuksiini on noussut nyt koronaepidemian raivotessa alueen talouksien ruokahuolto ja sen uudelleen järjestäminen.

Meidän kahden ikäihmisen elämiseen tarvitaan ruokaa keskimäärin sama määrä joka viikko. Sama juttu jokaisella naapurilla ja kaikilla eri puolilla asuvilla. Minulla on lisääntyvä huoli ikääntymisestämme tulevaisuudessa ja siitä, miten saamme kotiimme riittävästi ruokaa jokaisen päivän tarpeisiin. Matka lähimpään ruokakauppaan on noin 3 km. Onko iän karttuessa pakko pitää huoli autosta ja ajokunnosta elämän loppuun asti ruokahuollon takia? Tilapäiset, harvoin tapahtuvat käynnit voisi hoitaa ystävien ja taksien avulla.

Meille ovat välttämättömiä elintarvikkeita tietynlainen maito ja juomat, perunat, lihatuotteet, jauhot, leivät, pullat, pesuaineet jne. Juuri näitä tarvitsevat naapuritkin, jotka asuvat pientaloissa kaupungin taikka kuntien laidoilla. Keskustoissa asuvilla tarpeet ovat samat, mutta kauppa on kävelymatkan päässä, eikä sekään ole ongelmaton, sillä liikuntakyky on jokaisella erilainen. Esimerkkinä ruokakauppojen lopetukset.

Tiedän, että kauppiaat ovat valmiita järjestämään ostosten kotiinkuljetuksen, mutta ei tunnu tarpeelliselta eikä taloudelliselta, että monen kaupan autot, jokainen valitsemaansa ja asiakkaan kanssa sopimaansa aikaan kuskaa meille paketin ja toinen kauppias naapuriin tunnin päästä ajelee samalla asialla. Jos kuljetus saapuisi pihaan sovittuna päivänä samaan aikaan, voisi ostaja olla vastassa, taikka kuljettaja voisi jättää suljetun kassin, tai laatikon sovittuun paikkaan.

Vaikka esittämäni ajatus tuntuisi käyttökelpoiselta, niin miten löydetään henkilö tai henkilöt, jotka lähtisivät ajatusta kehittelemään eteenpäin? Ei ole viisasta, että me jokainen surfailemme kauppojen käytävillä ja hyllyjen välissä maskit kasvoillamme. Siksi asian kehittäminen ja järkeistäminen pitäisi aloittaa heti. Löytyykö kaupungintalon ja kaupunginhallituksen suunnasta apua ja aloitteellisuutta?

Forssan Lehdessä tiistaina 6.10. olleen uutisen ”Koronavirus palasi Forssan seudulle”, johdosta toivon, että ruokahuollon perustamiseen pannaan vauhtia. Sen luulisi hidastavan koronaepidemian leviämistä, kun väen ei tarvitsisi olla kauppojen ruuhkissa samaan aikaan

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic