Mielipiteet

Perustetaan opintoryhmä!

Entisenä opettajana en loukkaannu niin helposti kuin Rantanen luulee (FL 25.10.). Ennemminkin harmittaa kommentoijien tietämättömyys, mutta sitäkin suurempi halu luonnehtia toimintani oletettuja vaikuttimia (pelottelu, viha). Haluan vaikuttaa siihen, millainen Suomi jälkeläisillämme on. Meillä on vielä aikaa kääntää kelkka järjen suuntaan.

Emme saa hyväksyä YK:n laatimaa siirtolaissopimusta joulukuun 10. Se takaa tasaisen virran Kelaan ja lisänä on kielto arvostella tulijoiden tapoja (islamia). Kaikki haluamme auttaa, mutta ei kai Rantanenkaan voi pitää järkevänä nykymenoa, jos rahavarat ovat rajalliset. Yhden tp-hakijan (ilman tuberkuloosia tai HIViä) hinnalla pitäisimme ainakin 30 lasta hengissä vaikkapa Jemenissä. Mutta monella taitaa olla muistissa sisäministerin sanat v. 2015: ”Meillä on varaa moninkertaiseen määrään tulijoita.”

Rantasen toteama 15 000 myönteistä päätöstä koskee sellaisia, jotka ovat jo saaneet verovaroin kaiken hoidon kahden tai useamman vuoden ajan. Keskiarvo pelkästä asumisesta ja ruoasta oli aiemmin 65 euroa/vrk. 3000 asyylikandidaattia (tammi-syyskuu 2018) maksaa siis ilman lääkäri-, oikeusapu- ja muita kuluja 70 miljoonaa vuodessa. Montako serkkutyttöä on vaimoina tuotettu perheenyhdistämisen nimissä perässä? Entä muut lapset?

Tukholman naapuri, Nackan kunta, osti viime vuonna kolme asuntoa syyrialaiselle muslimille, joka tuli kolmen vaimonsa ja 16 lapsensa kanssa.

Entä kuinka moni hylsyn saaneista jäi ja kuinka moni tuli maahan paperittomaksi eikä ilmoittautunut muualla kuin esim. Helsingin paperittomien hyysäyskeskuksessa? Kuinka monta tuberkuloosia ja HIViä on hoidettu (50 000 ja 500 000 euroa)? Rantanen olisi yhtä hyvin voinut sanoa, että emme oikeasti tiedä mitä tapahtuu NYT. Meille ei kerrota.

Tulevaisuutta voimme mielestäni ennakoida katsomalla maita, joilla on kokemusta muslimeista, esim. Itävaltaa. Ei todellakaan tee mieli vetää henkeä, kun lukee opettajan kokemuksia muslimipainotteisesta koulusta Wienissä (Susanne Wiesinger, Kulturkampf im Klassenzimmer, 2018).

Olisiko lukevalle ja tietoa etsivälle ihmiselle kuitenkin parasta lukea edes yksi islamkriittinen kirja?

Kestääkö oma näkemys siitä poikkeavaa tietoa? Lähde mukaan testiin! Perustetaan opintoryhmä, jossa tutkimme samoja lähteitä ja keskustelemme! Ehdotan, että luemme aluksi norjalaisen bestsellerin ”Islam – yhdestoista vitsaus” vuodelta 2015. Kirja antaa perustiedot islamista ja kertoo lisäksi islamin ilmentymistä Euroopassa. Olen suomentanut kirjan norjasta – ilman käännöspalkkioita. Kirjastossa on yksi kappale, mutta yhteistilauksena saisimme kirjan varmasti edullisesti kaikille halukkaille. Voi tietysti tilata kirjan ja jättää keskustelukerhon sikseen. Kirjan yhteistilaukseen haluavat voivat ilmoittautua os. vitsausklubi@gmail.com. Mukaan oma sähköpostiosoite, jotta voin ilmoittaa kirjan hinnan ja mikäli se on sopiva, maksutavan.

Timo HelinForssa

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic