Mielipiteet

Pick-Nick tuo näkyvyyttä kaupungille

Pick-Nick kokoaa pilvenmäelle vuodesta toiseen kymmeniätuhansia harrasteajoneuvojen ystäviä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Pick-Nick kokoaa pilvenmäelle vuodesta toiseen kymmeniätuhansia harrasteajoneuvojen ystäviä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Lehdessä julkaistiin juttu otsikolla Työtä ja rahaa kesän 2021 Kunkkareille (FL 13.6.). Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi mainitsee mm. seuraavasti;

”Tapahtuma tuo Pilvenmäelle ja kaupunkiin niin suuren väkijoukon. Samaan eivät muut alueen tapahtumat yllä.”

Kuninkuusravit tuovat Forssaan kahdeksi päiväksi liki 60 000 vierasta eli 30 000 henkeä päivää kohden.

Muistuttaisin, että Forssassa on sellainenkin tapahtuma kuin harrasteajoneuvo Pick-Nick, jota on vietetty jo 36 vuotta. Tänä vuonna on 37:s kerta, kun SMCF ry järjestää tapahtuman Pilvenmäellä. Kävijöitä Pick-Nickissä on vuosittain 25 000 – 30 000 henkeä yhden päivän (elokuun 1. sunnuntai) aikana, eli kävijämäärä on samaa luokkaa kuin Kuninkuusraveissa yhtä päivää kohden.

Kuninkuusravit järjestetään Forssassa kenties 15 vuoden välein (2006-2021). Jos yhteen tapahtumaan saadaan kokonaiskävijämääräksi 60 000 henkeä, se on ihan kunnioitettava saavutus. Samalla ajanjaksolla 2006-2021 SMCF ry, on tuonut tapahtumaansa Pilvenmäelle maakunnan ulkopuolelta noin 400 000 kävijää.

Kaupunginjohtajan lausunnot viittaisivat siihen ettei seutukunnalla mitään vastaavan kokoista tapahtumaa olisikaan kuin Kuninkuusravit 2021, joita ei vielä edes ole ollut.

”Kuninkuusravien järjestäminen on suuri haaste Pilvenmäen raviradalle, Forssan kaupungille, Forssan seudulle ja koko Kanta-Hämeen maakunnalle.”

Mainitsette, että Kuninkuusravien järjestäminen on haaste jopa koko Kanta-Hämeen maakunnalle. SMCF ry järjestää vuosittain tapahtumansa, joka vastaa kävijämäärältään Kuninkuusraveja jäsenistönsä, noin 100 hengen voimin ilman yhteiskunnan tukea. Mikä tekee Kuninkuusraveista jotenkin haasteellisemman järjestämisen kannalta Pick-Nick tapahtumaan verrattuna?

”Kunnanhallitus esittää, että valtuusto hyväksyy lisätalousarvioon 40 000 euron määrärahan tälle vuodelle.”

Millä tavoin Forssan kaupunki on ajatellut tukevansa kävijämäärältään (päiväkohtaista) saman suuruista Pick-Nickiä tulevina vuosina? Kuninkuusravit ovat Forssassa kenties kerran viidessätoista vuodessa, Pick-Nick on tapahtumana vuosittain.

”Kaupungin tuen antaminen on Kesäniemen mukaan perusteltua. Vastikkeena Forssa saa esimerkiksi näkyvyyttä.”

Näkyvyyttä Forssalle on SMCF ry tuonut jo 36 vuoden ajan. Jokainen autoharrastaja ympäri Suomen tietää mikä on Harrasteajoneuvo Pick-Nick ja missä se pidetään elokuun 1. sunnuntaina, FORSSASSA.

Millä tavoin Forssan kaupunki on menneinä vuosina tukenut Pick-NIck-tapahtumaa järjestävää SMCF ry;tä? Onko kaupungilla aikeita huolehtia, että SMCF ry:llä on mahdollisuudet järjestää tapahtumaa tulevaisuudessakin?

Edelliset, vuoden 2006 Kuninkuusravit aiheuttivat sen, että kaupungin piti tulla omistamansa yhtiön kautta pelastamaan Pilvenmäkeä, käykö nyt samalla tavalla v. 2021? SMCF ry on oman tapahtumansa hoitanut ilman yhteiskunnan pelastustoimia.

Tämä ei ole kirjoitus hevosharrastusta vastaan, sillä itsellänikin on ollut kaksi hevosta ja olen mm. valjakkoajoa harrastanut ja ratamestarina vuosien saatossa toiminut, vaan kannanotto uutisoinnistanne, jolla luotte mielikuvianne lukijakunnallenne.

Harrasteajoneuvo Pick-Nick on kävijämäärältään Kuninkuusraveihin verrattavissa oleva tapahtuma.

Uusimmat

Fingerpori

comic