Mielipiteet

Pikkuisen politiikkaa – Järkikin sanoo, että puolueita on nyt jo liikaa

Puoluekanta voi askarruttaa äänestäjää. Kuva: Esko Tuovinen
Puoluekanta voi askarruttaa äänestäjää. Kuva: Esko Tuovinen

Hyvät Forssan Lehden lukijat. Oletteko oikein harkinneet, kun menette äänestämään. Mitä nämä puolueet oikein tekevät, kun olette niitä äänestäneet.

Järkikin sanoo, että puolueita on nyt jo liikaa. Eihän kaikilla ihmisillä voi olla omaa puoluetta. Aloitetaan vaikka Kokoomuksesta, ennen sotaa ja sodan aikanakin oltiin niin isänmaallisia, että köyhätkin kelpas maata puolustamaan, vaikka heillä ei ollutkaan maata omistuksessaan. Nyt se sana isänmaallisuus on vaihtunut populistiseksi.

Keskusta oli varmasti tarpeellinen puolue silloin, kun oli vielä maanviljelijöitä, Nyt niitä ei juuri enää ole. Suurimmat maanomistajat asuvat kaupungissa ja nostavat mahtavat tukensa teidän pikku maatilojen siivellä. Nyt tuotteet tuodaan ulkomailta halvemmalla, vaikka ei tiedetä, mitä syödään. Oikeille maatalon isännille on Euroopan unionista ollut pelkkää vahinkoa.

Turha on lastenlasten äänestää sellaista puoluetta pelkästään siitä syystä, kun esivanhemmat sitä äänestivät.

Vasemmiston ajatusmaailmaa en ollenkaan ymmärrä. Nythän kaikki työtkin kohta tekee ulkomaiset ja ruuat ja kaikki muutkin tavarat tulee ulkomailta. Kenenkä luulette haluavan teitä elättää, kun teette itsenne tarpeettomiksi?

Sosiaalidemokraattien luulisi ymmärtävän, että hoidetaan ensin oma kansa ja sitten autetaan kykyjemme mukaan ulkomaalaisia.

Ei taivaaseen pääse vanhempien uskolla, vaan pitää itse uskoa Jumalaa, eikä Jumalaan. Sama koskee politiikkaa, ettei niillä vanhoilla opeilla enää pärjää, kun maailma on muuttunut, vaan pitää itse katsella, missä mennään.

Vihreät on lasten tasolla eivätkä ymmärrä maailmasta mitään. Ja eiköhän se riitä, että ruotsalaisilla on omat puolueensa Ruotsissa, liikaa porukkaa hämmentämässä yhteistä asiaa. Järkipuhetta kentälle!

Uusimmat

Fingerpori

comic