Mielipiteet

Pitääkö sairaitakin aktivoida

Työttömille on sorvattu viime aikoina erilaisia aktivointimalleja. Aktiivisuudessa ei ole sinänsä mitään vikaa, jos se on kaikille tasapuolisesti mahdollista. Mutta olisi muutama kysymys hallituspuolueille. Milloin puututaan siihen epäkohtaan, että työttöminä on todella paljon sairaita ihmisiä?

Sairaus voi olla fyysinen tai psyykkinen, mutta työnhakijana pitää kuitenkin olla. Monet sen takia, että Kelan lääkärit tekevät etänä, ihmisiä näkemättä, vakavastikin sairaista ja työkyvyttömistä ihmisistä terveitä. Onhan se hienoa, että pidetään terveenä varsinkin, jos sitä vielä oikeasti olisikin.

Milloin kortistot siivotaan sairaista ihmisistä? Entä sitten puolisairaat tai positiivisemmin puoliterveet? Todellisia väliinputoajia. Kykenisivät puolipäivätyöhön mutta eivät jaksa enää koko päivää ahertaa. Ei ole heidänkään kohtalonsa kadehdittava. Iloisella naamalla on vakuutettava, että tässä haetaan kokopäivätöitä.

Jos parin vuoden päästä voimaan astuva malli siitä, että työhakemus pitää kirjoittaa joka viikko, astuu todella voimaan, niin tarkoittaako tämä käytännössä sitä, että minun pitää lähettää hakemukseni Rovaniemelle, Utsjoelle tai Joensuuhun?

Jos valinta osuu minuun, niin pitääkö minun muuttaa pois perheeni luota, jättää puoliso ja pienet lapset? Jos puolison työ on Forssassa ja itse en ole onnistunut saamaan kokoaikaista työtä täältä, niin onko minun todella vuokrattava asunto Helsingin kalliilta asuntomarkkinoilta tai muualta missä työtä on? Näin puoliterveenä kun ei jaksa matkustaa pitkiä työmatkoja päivittäin. Saati sitten jos pitää muuttaa satojen kilometrien taa eroon perheestä. Voisiko joku inhimillinen ihminen vastata kysymyksiini ja ilman mitäänsanomattomia korulauseita ja kiemuroita, kiitos.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic