Mielipiteet

Politiikan kesäkatsaus: Paras ja oikea henkilö Perussuomalaisten puheenjohtajaksi on Riikka Purra – Vaaliliitot eivät toteuta äänestäjien tahtoa

Perussuomalaisten puheenjohtajakandidaatti Riikka Purra. Kuva: Mauri Ratilainen
Perussuomalaisten puheenjohtajakandidaatti Riikka Purra. Kuva: Mauri Ratilainen

Muutama viikko sitten media sai taas kirjoitettavaa. Puoluettamme ansiokkaasti johtanut puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti, ettei ole enää käytettävissä elokuun puoluekokouksessa Seinäjoella tähän tehtävään. Valtamediat reagoivat tähän kahdella tavalla. Toisaalta politiikan kommentoijien mielestä nyt este hallituskelpoisuudelle on poistettu. Toinen huutokuoro oli sitä mieltä, ettei perussuomalaisilla ole tulevaisuutta, koska ainoa uskottava ja suosittu perussuomalainen poliitikko jää pois kärjestä saatuaan henkilökohtaisesti valtavan äänimäärän kuntavaaleissa. Yleisesti toivottiin, että Perussuomalaisten selkeä linja suhteessa haitalliseen humanitääriseen maahanmuuttoon muuttuu. Ei muutu.

Jussi johti puoluetta erinomaisesti ja omalta osaltaan takasi johdonmukaisen, yhtenäisen puolueen. Jos luopuminen vallan huipulla tässä vaiheessa oli yllätys jollekin, minulle ei. Toki hetken jouduin sulattelemaan, mutta muistin miten Jussi Jyväskylässä aloitti puheenjohtajan toimensa. Edellinen pj. oli valtaan tarttunut yksinvaltias, ja jo valinnan yhteydessä Jussi lupasi, että hän ei samaan sorru. Rehellinen ja suoraselkäinen mies, kiitos Jussi.

Jussin jättämät saappaat on täytettävä, jotta työ suomalaisen hyvinvoinnin ja etujen puolesta säilyy. Paras ja oikea henkilö tähän tehtävään on Riikka Purra, joka onneksemme pienen pohdinnan jälkeen ilmoittautui olevansa valmis tuon vaativan pestin ottamaan. Tuen Riikkaa puheenjohtajaksi. Meillä perussuomalaisilla on suora jäsendemokratia, siksi kutsun kaikki Riikan tukijat Seinäjoelle antamaan tukensa. On myös hyvä, että muitakin ehdokkaita on ilmoittautunut tehtävään.

Vapaa valinta jäsenistön kesken on meillä arvossaan, mikään vanhakantainen puolue-eliitti ei voi juntata ehdokastaan läpi. Media ja muut puolueet vielä vähemmän.

Saamme Riikasta edustavan pääministerin 2023, jos se on Suomen tahto. Nykymenolle tulee stoppi: Juhannuksen alla käytiin siunaamassa Suomen puolesta uusi EU-tukipaketti, sadat miljoonat livahtivat jälleen muiden taskuun. Muuten ei valtakunnan politiikassa uutta. Punavihreät juhlivat kansainvälistä viikkoaan, liput liehuivat ja ihmiset riehuivat. Edellisten eduskuntavaalien selvä häviäjä istuu hallituksessa ja on hylännyt kaikki alkuperäiset arvonsa vihervasemmistoa nöyristellessään.

Kuntavaalit käytiin ja äänestäjät osoittivat tahtonsa. Puolueet, kuten perussuomalaiset, jotka ovat aina olleet johdonmukaisia ja toteuttaneet omaa linjaansa, voittivat. Jotkut eivät uskoneet oman linjansa kannatukseen ennen eikä vaalien jälkeenkään ja syntyi erilaisia vaaliliittoja. Se on nykylakien mukaan sallittua, mutta äänestäjän tahto ei siinä toteudu. Mikäli pelaajat voittavat, pelkään, että tulevina vuosina emme pääse edes 50% äänestysaktiivisuuteen. Parempi olisi, että tulos ratkaisee ja puoluekohtaisen edustajamäärän mukaan jaetaan luottamustoimet.

Uusi valtuusto aloittaa elokuussa. Toivotan tervetulleeksi uudet ja ennestään tutut valtuutetut ja uskon, että teidät vastavalitut otetaan vastaan kuten minut, kun politiikan keltanokkana viime kauden aloitin. Sain itse tukea ja ohjeita kokeneemmilta ja olen aina valmis oppimaani jakamaan puoluekannasta riippumatta. Minä ja me muut perussuomalaiset kiitämme luottamuksesta ja lupaamme tehdä parhaamme hienon kotikaupunkimme hyväksi. Totta kai yhteistyössä kaikkien kanssa. Nyt on aika pienen loman, mutta palamme asiaan. Hyvää kesää kaikille!

Fingerpori

comic