Mielipiteet

Populistin harha-ajatuksia

Rintamäki kokosi denialismi-kirjoitukseensa väittelyssä käytettäviä temppuja ja väitti, että ne kuuluvat etenkin persujen ja kristillisten sanailuun. Rintamäen omaa kirjoittelua kuvaa näistä ehkä parhaiten olkinukke: hyökkäys väitteen vääristeltyä karikatyyriä vastaan (15.4.). En ole kuullut edellä mainittujen puolueiden puheenjohtajien epäilleen ilmastonmuutosta. Sitä pidetään tosiasiana. Poliitikon tehtävä on ottaa kantaa toimenpiteisiin, joita tarvitaan yhteiskunnan suojelemiseksi. Tässä näkökannat eli mielipiteet eroavat, eivät faktat.

Rintamäen mukaan kristillisen ADF-järjestön juristit ovat siis tarjonneet apuaan Räsäselle mahdollisessa kiihotusoikeudenkäynnissä, mutta voi, amerikkalainen Etelän köyhäin lakikeskus SPLC on todennut ADF:n äärioikeistolaiseksi viharyhmäksi! Tässä Rintamäki syyllistyy väärät asiantuntijat -temppuun. SPLC nimittäin leimaa somalialaissyntyisen Ayaan Hirsi Alin muslimien vastaiseksi ekstremistiksi ja älykkyyttä tutkineen Charles Murrayn (The Bell Curv) ekstremistiksi (politico.com 2017/06/28). Hirsi Ali kertoo omasta kokemuksestaan islamin vääryyksistä ja uudistusten tarpeesta. Murray kertoo osaltaan, miksi islamin, monikulttuurin ja poliittisen korrektiuden julistajiin uskotaan.

Käytetyin temppu, jota Rintamäen luettelossa ei mainita, on syytös ala-arvoisesta moraalista. Tätä käytetään maahanmuutosta puhuttaessa. 2015 alkaen on oikeusvaltioiden liittoon (EU) päästetty miehiä ilman matkustusasiakirjoja väkivallan, ristiriitojen ja köyhyyden sävyttämistä maista, joiden heimokulttuuri, uskonto ja arvot ovat niin etäällä omistamme kuin mahdollista. Maahantuloa perustellaan arvopohjalla ja vastustajat leimataan meillä rasisteiksi, kuten Kuparinen mainitsi (8.5.) tai muukalaisvihaajiksi (Rintamäki 27.4.). Ruotsissa ja Saksassa puhutaan natseista.

Denialismin laji, joka kieltää tulijoiden aiheuttamat ongelmat, on nimeltään poliittinen korrektius. Pahimmillaan se kieltää oman yhteiskuntamme ja sen ihmisten oikeutuksen ja edesauttaa vieraan kulttuurin pyrkimyksiä omamme kustannuksella (esim. sisäministerin hanke hijab-poliiseista).

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti