Mielipiteet

Potalle taluttaja ei tarvitse pätevyyttä

Paljon on vettä virrannut Loimijoessa sen jälkeen, kun maassamme sovittiin, että vanhuksia hoitavissa laitoksissa pitää olla hoitajia tietty määrä potilasta kohti. Samalla määrättiin hoitajien pätevyydestä.

Muistan muutaman vuoden takaa, kun Forssan vanhainkodissa oli potilaana minulle ja puolisolleni läheinen ihminen, joka hänen luonaan käydessämme valitti, että täällä on hyvä olla, mutta, kun yöllä ei pääse vessaan. Nainen ei osannut päästää vaippoihin, eikä ollut mukava olla likaisissa ja märissä vaipoissa, kun ne väkisin likaantuivat. Henkilökuntaa oli liian vähän ja hän ei pystynyt kävelemään, ei pysynyt pystyssä ilman taluttajaa, jota ei odotuksista huolimatta kuulunut.

Potilaita vessaan taluttaville henkilöille ei mielestäni tarvita sairaanhoitajan pätevyyttä, vaan sen työn osaa hoitaa nuori, tai vanha ihminen, jonka terve harkintakyky on tallella. Hoitajan palkkaa pienempi rahamäärä riittäisi, yövuorolisällä korotettuna, koska työ olisi yötyötä. Kukaan ei tietenkään voisi tehdä jatkuvaa yötyötä, vaan työjaksoon tulisi kuulua myös päivätyönä tehtävää muuta työtä.

Forssassa on palvelukeskus, sairaala ja muita hoitolaitoksia lähekkäin, joten vuorotyötä tekevälle luulisi järjestelyllä ja hyvällä tahdolla löytyvän töitä. Mielestäni asiaa kannattaisi ainakin kokeilla ja kehitellä.

Uusimmat

Fingerpori

comic