Mielipiteet

Presidentti Paasikiven rouvan tsemppauspuhe metsureille – Poliittisista puheista saa hilpeyttä pimenevien päivien ratoksi

Entisajan malliin. Metsuri Petri Korkiamäki ja ori Lautamies harvennustöissä vuonna 1998. Kuva: Pirkko-Liisa Kastari
Entisajan malliin. Metsuri Petri Korkiamäki ja ori Lautamies harvennustöissä vuonna 1998. Kuva: Pirkko-Liisa Kastari

Vuonna 1945 sota päättyi ja tuli sotakorvauksien maksun aika, jolloin rouva Paasikivi päätti pitää puheen Yleisradiossa.

Silloin ei kukaan huomannut tarkistaa puheen aihetta ja rouva päätyi suoraan lähetykseen aloittaen: Hyvät metsurit, minun niin käy kateeksi teitä te metsienmiehet, jotka saatte puhtoisen lumen keskellä temmeltää niin kuin karhun pennut konsanaan.

Tiedossa ei ole, miten puhe jatkui edelleen, mutta kuitenkin voidaan todeta, ettei tämä mennyt niin kuin Strömsössä. Tämä tuskin paljoakaan piristi metsurien mielialaa, jotka paukkupakkasissa saivat haarojaan myöden lumessa temmeltää pitkää päivää tehden sen ajan kalustoa käyttäen.

Nykyisin poliitikoilla on poliittinen avustaja / erityisavustajat, jotka kirjoittavat puheen valmiiksi, välillä myös kirjoittavat lehtien palstoille riippuen siitä, mikä on päivän agenda, toimintasuunnitelma. Näitä lukiessa saa välillä hilpeän olon pimenevien päivien ratoksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic