Mielipiteet

Pridelle on tilausta

Lehdessä eri tahot ovat viimeaikoina kritisoineet sitä, että ihmiset yhden viikon vuodesta järjestävät tapahtumia tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin liittyen. Erityisesti änkyräuskovaisille tämä tuntuu olevan kova pala. Heille homous näyttää olevan maailman suurin kauhistus. Tämän käsityksen helposti saa, kun keskustelua seuraa.

Vanha sanonta ”lukee kuin piru Raamattua” tuntuu pitävän paikkansa. Joku voisi selittää, että missä Raamatussa tuomitaan se, että kaksi ihmistä päättävät rakastaa toisiaan ja pitää toisistaan huolen?

Onko tämä todella jonkinlainen ongelma nykyaikana, jolloin maailmassa tuntuu muutenkin olevan enemmän surua ja murhetta, kuin rakkautta.

Homoudesta eheytyminen on pelkkää roskaa. Sama kuin kehottaisi vihreäsilmäistä muuttumaan sinisilmäiseksi. Yhdelläkään ihmisille ei ole mitään tarvetta muuttaa itseään, kunhan ei tarkoituksellisesti satuta muita.

Mitä uskonnonvapauteen tulee, niin se ei tarkoita sitä, että ihmisillä on jonkinlainen oikeus heilutella leimakirvestä ja pelotella kuolemalla. Tämä keskustelu koskee myös nuoria, jolloin kyseinen retoriikka on entistä oksettavampaa.

Käsittämätöntä, että näistä asioista pitää vääntää vuonna 2019.

Uusimmat

Fingerpori

comic