Mielipiteet

Puhelimen käyttö koulussa

Puhelimen käyttö koulussa mietityttää. Kuva: Riku Hasari
Puhelimen käyttö koulussa mietityttää. Kuva: Riku Hasari

Välitunnilla oppilaat istuvat hiljaa penkeillä. Kukaan ei sano mitään, vaan kaikki istuvat nenä kiinni puhelimessa. Kukaan ei huomaa, mitä ympärillä tapahtuu.

Tämän takia sosiaalisia suhteita on koko ajan vaikeampi luoda. Oppilaiden kunto heikkenee, ajatukset jäävät pyörimään puhelimeen ja seuraavalla tunnilla on vaikea keskittyä. Enää puhelin ei ole kädessä ainoastaan välituntisin, vaan myös oppitunnilla, silloin kun opettajan silmä hetkeksikin välttää.

Toisaalta puhelinta voi käyttää myös hyödyllisiin asioihin, kuten vaikka Kahoottien ja muiden netistä löytyvien opetusohjelmien käyttöön. Pitää kuitenkin muistaa, että juuri tätä tarkoitusta varten kaupunki on antanut kaikille oppilaille kannettavat tietokoneet. Tietokone on opetusväline aivan siinä missä kirjakin, ja oppilaan pitäisi huolehtia siitä, että kone on saatavilla koulussa.

Toisaalta ymmärrän sen, että puhelimen käyttö voi olla jollekin oppilaalle keino purkaa opiskelun aiheuttamaa stressiä.

Tähän ongelmaan ratkaisuksi toimisivat esimerkiksi puhelinvälkät, jolloin päivässä olisi vaikka kolme välituntia, jolloin puhelinta voisi käyttää. Tämä auttaisi puhelimen käyttöön ja lisäisi oppilaiden sosiaalista kanssakäymistä, poistamatta kännykän käyttöä kokonaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic