Mielipiteet

Puhetta maahanmuutosta

Maahanmuutosta on keskusteltu jo vuosikausia. Koko ajan on autuaasti sekoitettu keskenään todelliset pakolaiset ja muista syistä maahan neljä vuotta sitten holtittoman maahanmuuttopolitiikan seurauksena tulleet kymmenettuhannet ihmiset.

Ilkka Kononen on reippaasti käyttänyt tuohon aikaan ”uusiokäyttöön” otetut sanat: fasismi, natsismi ja rasismi (FL 10.4.). Mukaan on päässyt myös IKL. Sanastosta puuttui äärioikeistolainen. Näillä kaikilla sanoilla leimattiin tuonkaltaiseen maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuneet.

Hänen mukaansa näiden aatteiden vaikutukset tiedämme ja tunnemme historiasta.

En ole mikään historian erikoistuntija, mutta jotain olen kokenutkin. Erään mainitsemattoman aatteen vaikutukset ainakin Suomen kansa tuntee historiastaan, ja tälläkin hetkellä suuri osa maailman kansalaisista arkipäivässään.

Sata vuotta sitten lähti kymmeniä tuhansia suomalaisia pakolaisina tuon aatteen ihannemaahan paremman elämän toivossa. Suurin osa heistä menetti henkensä puhdistuksessa, jossa surmattiin kymmeniä miljoonia tuon maan kansalaisia.

Tuon aatteen innoittamana satatuhatta suomalaista menetti henkensä sodissa.

Aatetta en voi mainita, koska syyllistäisin sen nykyisiä kannattajia!

Lopuksi: Muutaman päivän kuluttua on tasan 170 vuotta siitä, kun Forssan tehtaiden ensimmäiset koneet käynnistettiin. Ilman erästä maahanmuuttajaa emme kirjoittelisi nyt tähän lehteen!

Uusimmat

Fingerpori

comic