Mielipiteet

Puhutaan asioista oikeilla nimillä

Kaupunginvaltuuston selvä enemmistö asettui joustokaukalon pikaisen hankinnan kannalle. Päätös on selvä eikä siitä sen enempää.

Päätöksen perusteluista on edelleen paikallaan resuneerata. Sekä valtuutettujen puheevuoroissa – sikäli kuin niitä pystyi seuraamaan – että Forssan Lehden kirjoituksissa on yhdeksi vahvaksi puoltolauseeksi mainittu jääurheilua harrastavien lasten ja nuorten turvallisuus.

Ei ole mitään syytä eikä tarvetta vähätellä turvallisuusnäkökohtia, mutta tähän päätökseen liitettyinä niissä on pahasti astian ja mielikuvakuorrutuksen makua. Jos ao. urheiluseurat ja päätöksentekijät ovat kovin huolestuneita lasten ja nuorten terveydestä ja turvallisuudesta, miksi asia ei ole noussut aiemmin esille?

Olen seurannut Forssan Lehden kirjoituksia pitkään ja hyvinkin tarkasti, mutta enpä kyllä muista, että yksikään seuravastaava tai kaupunginvaltuutettu olisi nostanut aihetta esille. Jos lasten ja nuorten turvallisuus on jäähallissa vaarantunut, miksi kukaan ei ole puuttunut tyrnästi asiaan ja tehnyt uudesta kaukalosta esim. valtuustoaloitetta?

Sen vuoksi pyydän, että tästäkin asiasta puhuttaisiin oikeilla nimillä ja myönnettäisiin rehellisesti, että liikkeelle on lähdetty vain ja ainoastaan FPS:n Mestis-paikan innoittamana. Lasten ja nuorten turvallisuuteen vetoaminen on tässä yhteydessä – miten sen nyt kauniisti sanoisi – vähintäänkin ulkokultaista.

Uusimmat

Fingerpori

comic