Mielipiteet

Puran Martille kouluasioista

En olisi uskonut joutuvani Martti Puraa (FL 4.3.) kunnan asioissa oikaisemaan, mutta näin vain on. Ensinnäkin, missään vaiheessa Tammelaan ei ole suunniteltu Puran mukaista studiokoulua, tarkoittanee avoimen oppimisympäristön koulua. Ei, se juna meni jo. Toisekseen missään vaiheessa ainakaan minun korviini ei ole tullut yhden koulun ajatusta. Kolmanneksi, meille on kahdelta eri arvovaltaiselta taholta annettu kunnan talouslukujen pohjalta tieto talouden kestävyydestä investoinnin osalta.

Nykyisessä epätarkoituksenmukaisessa koulukeskuksessa niin oppilaat kuin henkilökuntakin oireilevat sisäilmaoireista. Näitä ei insinööritieteillä voi välttämättä mitata. Koulukeskuksessa taitaa olla nyt käytäviä enemmän kuin suunnitellussa uudisrakennuksessa koko pinta-alaa. Tämä saattanee vaikuttaa myös ylläpitokustannuksiin. Veto- ja pitovoimakin on otettava huomioon. Lapsiystävällistä olisi jo tehdä jotain uutta heille vanhojen tilalle.

Ja uskoisin Purankin tietävän, etteivät suuret ikäluokat ole enää kouluiässä. Sen kai pitäisi vaikuttaa koulujenkin lukumäärään.

Uusimmat

Fingerpori

comic