Mielipiteet

Pusikko keskustassa

Muutin keväällä Forssaan saatuani työpaikan seudulta. Forssa on minulle uusi tuttavuus ja olen tutustunut asuinympäristööni kävellen ja välillä juoksuaskelia ottaen. Kaunista seutua löytyy varsinkin Tammelan suunnalta ja on Forssakin kaunis paikka vanhojen tehdasrakennusten ympärille kasvaneena. Erityisesti miellyttää silmää vanhat puutalot, joista kiitettävän moni on saanut pitää asukkaansa, jotka pitävät myös huolta talovanhuksesta.

Eräänä päivänä suuntasin lenkin kohti sairaalan takana sijaitsevaa metsäaluetta, jonka keskellä tönötti tiilirakennelma, joka lienee vesitorni. Hämmästyin suuresti sitä, että tornia ympäröi sankka kasvillisuus ja paikka vaikutti hylätyltä, suorastaan aavemaiselta hämärtyvässä ja tuulisessa illassa jylhien mäntyjen sojottaessa oksiaan eri suuntiin. Torni oli saanut pintaansa taidetta paikallisten graffiti-taiteilijoiden toimesta.

Hämmentyneenä poistuin viidakosta kapeiden polkujen kautta ihmetellen sitä, miksi alue on päästetty moiseen tilaan. Miksi aluetta ei voi raivata ja kunnostaa virkistyskäyttöön, kuten esim Pyynikki Tampereella on tehty. On outoa, että keskellä kaupunkia on vesakkoalue, joka kunnostettuna ja hoidettuna olisi kaupunkilaisille oivallinen virkistysalue.

Uusi vorssalainen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic