Mielipiteet

Pyöräilevät koululaiset liikennevaara

Pimeys ja valoton pyörä ovat vaarallinen yhdistelmä. Kuva: Markku Tanni
Pimeys ja valoton pyörä ovat vaarallinen yhdistelmä. Kuva: Markku Tanni

Korkeavahassa Pispalankadun ja Lindvallinkadun risteyksestä lähtee pyörätie ohittaen Kirkkopuiston. Tie jatkuu ylittäen Vapaudenkadun, Sibeliuksenkadulle ja siitä Leivän baarin ohi ylittäen Hämeentien. Vaikka matkan varrella on suojateitä, niin ei tunnu haittaavan.

Koululaiset kulkevat aamuhämärissä koulumatkoillaan tätä reittiä. Ei siinä mitään. Kouluun on kokemuksesta tietäen aina kiire. Pyörillä painetaan tuhatta ja sataa sivuille vilkuilematta. Pahinta on, että pyörissä ei juurikaan ole minkään valtakunnan valoja, puhumattakaan heijastimista. Lisäksi pukeutuminen on muodin mukaan mustaa.

Läheltä piti – tilanteita on tänäkin syksynä ollut paljon. Onneksi onnettomuuksilta on toistaiseksi vältytty.

Jos jotakin ei tehdä, niin ennen pitkää rytisee ja joku koululainen saa ylimääräisen sairasloman. Suojatiet eivät kaahaajia auta, koska ne ylitetään samalla vauhdilla.

Eivät myöskään liikennevalot, koska niitäkin on Forssassa muutenkin jo liikaa.

Santarmeillakin on hommia riittävästi, eivätkä he ehdi joka paikkaan.

Jos autoilija ajaa hämärähyssyssä norminopeutta tietä tihruten, niin pimeässä eteen vauhdilla sujahtava pyörä on tekemätön paikka väistää. Syyllistä ei voida silloin muuta kuin epäillä.

Huolehtikaa siis vanhemmat pyörien valoista ja edes heijastimista. Heijastimia saa lähes ilmaiseksi paikasta kuin paikasta. Yhteisötalon pihallakin on kuusi, josta saa napata heijastimen ilmaiseksi.

Puhutaan, että nuoret vaan kokeilevat rajojaan. Raja saattaa tulla vastaan, jos pyörä on senpäiväisessä solmussa ja nuori makaa reporankana tiellä.

Eniten pyöräilijän ja auton onnettomuuksia sattuu pyörätien jatkeessa risteyksessä. Eli peräti 70 %

Vakavin on pyörän ja auton törmäys. Pyöräilijöiden kuolemantapauksia sattuu silloin 55 %

 

Uusimmat

Fingerpori

comic