Mielipiteet

Raimo Rintamäelle

Kun raskaana oleva nainen näkee ympärillään runsaasti muita siunattuun tilaan päätyneitä naisia, suoranaisen babyboomin, se on ymmärrettävää piilotajuntamme tapaa keskittyä oleelliseen. Kun Mersun hankkinut mies näkee liikenteessä muita saman auton hankkineita, ja yhdistää sen vielä ”mersupersuihin”, ilmiö on turhanaikainen ja virhekäyttäytymistä biologisena jäänteenämme lajin kehityksestä. Poliitikko tekee siinä kömpelön virheen vasemmalla ja muistuttaa fasistia.

Raimo Rintamäki on kirjoittajana yhdistänyt käsitteet fasismi, rasismi ja paljon muuta nimeeni, joita kantaa noin 40 suomalaista. On siis täysnimikaimojani. Oletan kuitenkin, että hän tarkoittaa juuri yhtä heistä, ei meitä kaikkia. Esko Valtaoja taas ei ole luonteeltaan tiedemiehenä salaoja ensinkään ja olen sen Forssan Lehdessä maininnutkin. Se että häneltä tiedemiehenä, hyvin kapea-alaisena osaajana, kysellään missien ja urheilijoiden tapaan muutakin kuin hänen kompetenssinsa edellyttämää, on aikamme ilmiöitä sekin, mediaviihdettä.

Rintamäkeläiset tuo mieleeni takavuosien TV-sarjan ja Raimo Rintamäen sen yhdeksi näyttelijöistä. En nyt mainitse nimeä. Stereotyyppien rakentelu tätä kautta ei nyt vain torstain 16. päivän Forssan Lehdessä oikein onnistunut. Suurten linjojen ja ikävien käsitteiden yhdistely ventovierasiin ihmisiin ei ole sivistysvaltion medioitten elämää ensinkään ja laskee median arvostusta. Jos Rintamäki ei ole lukenut yhtäkään tuhansista artikkeleistani tiedeyhteisön julkaisuissa tai yli sadasta kirjastani, niihin siteeraaminen on silloin epäilyttävää todeten, ettei ymmärrä lukemaansa. Rintamäki ei kuulu lukijoihini ja kirjoittajan on tunnettava lukijansa ja heidän lukutaitonsakin. Kohdennettava sanomansa juuri heille.

Jostakin syystä poliisi, taidemaalari, maanviljelijä, nokikolari, metsuri jne. on työssään ammattinsa näköinenkin, eikä siinä ole mitään uutta ja ihmeellistä. Se ei liity mitenkään Rintamäen kirjoituksen otsikkoon (Perussuomalaiset ja sananvapaus), saati käsitteisiin fasismi ja rasismi, jolla hän leimaa kaikki puoluetta vaihtavat ja hänet jättäneet yksin oman pesänsä vartijaksi. Fasismi on pelkkä toimintatapa ja sitä tapaa niin oikealla kuin vasemmalla, totesi aikanaan Paavo Haavikko, ja mikä minä olen häntä oikomaan.

Oleellista on, että Suomessa perustuslakituomioistuin puuttuu ja sen korvaa poliittinen elin valiokuntana. Samoin Suomen Akatemian toimikuntien jäsenet ovat samalla tavalla valittuja. Korkeakouluneuvosto on sekin vaalien jälkeen täytettävä ja siten yliopistomme ovat osa tätä samaa poliittista rakennettamme virkoineen. Näin virat ovat meillä poliittisia virkojamme ja sen toteaminen, Ville Tavion tapaan, on Rintamäkeä lukien jotenkin sopimatonta, kuten myös puheet rakenteellisesta korruptiostamme ja hyvä veli -verkostoistamme. Ne on korjattava ja sitä varten ovat vaalit ja demokratiamme. Sekään ei saa olla vain enemmistön niskalenkki vähemmistön oikeuksistamme.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic