Mielipiteet

Rajansa kaikella

Onhan sen selvästi huomannut ja nyt sitten tutkijakin tuonut julki, että suurimmat puolueet vaikenevat täysin maahanmuutosta. Eivät halua edes keskusteluja aiheesta. Ei voi ilmaista mitään kantaa vaalien lähestyessä.

Nythän siitä oikein pitäisikin puhua. Vetää julki ja tuoda päivänvaloon sarakkeita, joista selviäisivät tähänastiset menot asiaan liittyen. Arvioida järjellä, kestääkö maamme tällaista. Varmaan rehellinen tulos olisi: Ei kestä! Sitä ei vain tunnusteta. Ja kun tämä asia kokonaisuudessaan liittyy aivan kaikkeen, koko maan elämään, on aiheen sivuuttaminen päättäjiltä vastuutonta.

Muistan, kun edellinen kokoomuksen puh.johtaja siirtyessään tehtävään julisti, että tehtävää täyttävän ensimmäinen ajatus herättyään tulee olla: Isänmaa Julistukseksi ne sitten jäävätkin. Oudolta tuntui myös pääministerin ”oikaisu” kansalle Oulun tapahtumien johdosta, että ne ovat sellaisia yksittäistapauksia. Tuntui kuin olisi sanottu se vanha sanonta: Pojat ovat poikia.

Mitäs sitä sanotaankaan niistä pisaroista. On vertaus: Pisaroista syntyy valtameret! Voi vain arvailla minkälainen ”valtameri” näistä ”yksittäispisaroista” kehittyy maahamme. Aika näyttää.

Ritva Kuusinen Frs.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic