Mielipiteet

Rajoista ja rajoituksista

Rajojen sulkemisen juna meni jo. Olemme osa globaalia maailmaa ‒ ja hyvä niin. Suomikin voisi olla kehitysmaa ilman ulkomaista apua, sillä harva muistaa tai edes tietää, että Suomi sai sotien jälkeen kehitysapua ja tuettuja lainoja! Pidämme mielellämme yllä myyttiä itse rakentamastamme hyvinvointiyhteiskunnasta, mutta se ei siis pidä paikkaansa. Leveämmän leivän perässä liikkuminen on myös meille tuttua. Miksi samat ihmiset, jotka vaativat rajojen sulkemista, eivät vaadi rajoituksia Internetin käyttöön? Rajoituksilla voisimme säästyä saksalaisten ja ruotsalaisten sivustojen vihapuheiden lainauksilta tässäkin lehdessä.

Länsimainen hyvinvointi perustuu ainakin osittain nykyisten kehitysmaiden riistoon. Belgialaisten toiminta Kongossa sata vuotta sitten on kaikessa karmeudessaan hyvä esimerkki siitä. Nyt olisi siis aika maksaa velkaamme takaisin. Olemme myös ihan ansiokkaasti lämmittämässä yhteistä ilmastoamme, mikä saa siirtolaisvirrat kasvamaan entisestään. Olemme todistetusti syypäitä. Ovatko suomalainen rehellisyys ja vastuullisuus myös pelkkää puppua? Mille sitten perustamme kansallisen identiteettimme? Ihmisvihalle?

Propaganda on vanha hyvä sana, jolla on ikävä kaiku. Nyt on aika kääriä se naftaliinista. Propagandassa lietsotaan tyypillisesti vihaa ja pelkoja mm. pitämällä etnisten vähemmistöjen tekemiä rikoksia esillä. Propagandisti käyttää piilomerkityksiä ja pyrkii siten häivyttämään laillisen ja laittoman rajoja. Vitsi on eri asia eri ihmisten kertomana. Riippuu tarkoituksesta ja motiivista vitsin kertomisen taustalla. Rasistinen vitsi voi olla toisen kertomana tietämättömyyttä ja ajattelemattomuutta, toisen kertomana tietoista vihapuhetta.

En ota kantaa Koraanin sisältöön, kun en ole sitä lukenut. Suutari pysyköön lestissään. Esimerkiksi professori Jaakko Hämeen-Anttilan kirjoista löytyy tutkittua tieteellistä tietoa islamista, ettei tarvitse tukeutua puolueellisiin ja tarkoitushakuisiin lähteisiin. Raamatusta tiedän sen verran, että kyllä sieltäkin vihaa ja kostoa löytyy, jos sitä haluaa löytää.

Kumma, että ihminen ei opi mitään historiasta. Tieto lisääntyy vaan ei tietoisuus. Nykyinen propagandistinen puhetapahan on suoraa lainausta 1920- ja -30-lukujen Saksasta. Ja mihin se johtikaan…

James

Uusimmat

Fingerpori

comic