Mielipiteet

Mielipide: Raportti suuresta isänmaallisesta sodasta – Anorokin uudet nopean toiminnan norkimo-joukot lähestyvät nyt Suomea

Pitääkö rintamalinja? Kuva: EPA
Pitääkö rintamalinja? Kuva: EPA

Maailmalta on kuulunut jo lähes kahden vuoden ajan huolestuttavia uutisia siitä kuinka omavaltainen Anorok pullistelee ja liittää uusia maita etupiiriinsä. Anorokista on tullut arvaamaton tekijä maailmanpolitiikan näyttämölle ja siitä on muodostunut suorastaan epidemian lailla koko maailmaa riivaava vitsaus.

Anorokin uudet nopean toiminnan norkimo-joukot lähestyvät nyt Suomea. Ne aloittivat valloitusretkensä Afrikasta ja ovat levittäneet kauhua ympäri maailman. Norjasta on kuulunut viime päivinä tietoja, että norkimo voisi ottaa valtaansa jopa 300 000 henkeä viikossa.

Asiantuntijoiden mukaan tilannekuva on sama myös Suomen osalta; norkimo tulee levittäytymään nopeasti koko maahan. Hallitus onkin kutsuttu hätäkokoukseen heti joululomien jälkeen.

Puolustusministeriö kiirehtii toimia, joilla voitaisiin torjua tätä invaasiota ja säästää ihmishenkiä. Puolustusministeri Uruik latasi A-studion lähetyksessä täyslaidallisen kohti puolustusvoimia ja arvosteli alueellista varautumista kriisitilanteeseen. ”Tässä on istuttu koko syksy asian päällä. On ollut paljon selittelyä, heikkoutta ja vitkastelua. Nyt on kiire. Apuun pitää kutsua eläkkeelle jääneitä ja alan opiskelijoita. Kyllä tekijöitä löytyy, kun heille vain esitetään kutsu tulla mukaan”.

Viranomaiset ovat tyrmistyneitä. ”Joulunpyhinäkin pitäisi muka tulla töihin, eihän virkaehtosopimus sellaiseen taivu”.

Oikeusoppineet muistuttavat, että lain mukaan aseita ei voi antaa sellaisten ihmisten käsiin, joilla ei ole vähintään neljän vuoden koulutusta ampua niillä.

Tavankansalaiset ovat ihmeissään. ”Ei kai tuo mitään rakettitiedettä ole”, tuumasi ns. alan asiantuntija Helsingin Sörkasta.

Hallituksen muut ministerit toppuuttelevat myös yli-innokasta puolustusministeriä. Nyt ei ole oikea aika painaa hätäjarrua. Ensin pitää turvata joulumatkailun onnistuminen.

Sisäministeri muistuttaa velvoittavista kansainvälisistä sopimuksista, joiden mukaan emme voi sulkea rajojamme. ”Toki voimme kauniisti pyytää norkimo-joukkoja välttämään kontakteja ja pysymään poteroissa pari viikkoa. Näin voitaisiin hidastaa niiden etenemistä”, sisäministeri totesi STT:lle.

Jos tämä ministerin toivomus toteutuisi, antaisi se valtiovallalle aikaa perustaa komitea pohtimaan tilannetta. Hallituslähteistä kerrotaan, että lausunnot komitean työn tuloksista voitaisiin ehkä pyytää jo ennen pääsiäistä ja perustuslakivaliokunta voisi alkaa työstää lakia vielä ennen kesälomia.

Britannia on luvannut suojella kaikkia kansalaisiaan norkimolta joulukuun loppuun mennessä. ”Tuo on sellaista suuren maailman meininkiä. Suomessa ei hötkyillä näissäkään asioissa. Meillä on hyvinvointivaltio turvanamme ja luja usko byrokratiaamme”, kommentoi ylivaltiosihteeri Ali-Veitikka.

Uusimmat

Fingerpori

comic