Mielipiteet

Räsäsen pullataikina

Päivi Räsänen pääsi omaan yllätyksettömään tapaansa jälleen arvostelemaan homojen pelottavaa ja syntistä elämää pride-viikon kunniaksi (FL 20.6).

Räsänen alkaa hiljalleen muistuttaa sitkeydessään Paavo Väyrystä, mitä tulee tuulimyllyjä vastaan taistelussa. Raamatun viesti on selkeä: rakasta lähimmäistäsi ja kohtele muita kuinka haluat itseäsi kohdeltavan. Lyhyemmin älä ole nuija. Näin julisti kaveri, joka saagan päättävässä kakkososassa naulattiin ristiin kuolemaan. Sellainen mukava tarina lähimmäisen rakkaudesta.

Raamattu on pyhänä kirjana olevinaan oivallinen suoja kätkeä omaa suvaitsemattomuuttaan ja pelkoa muuttuvaa maailmaa kohtaan.

Homoja voi ja pitää vastustaa, koska Raamattu opettaa niin. Tässä vaiheessa on enää turha odottaa järkiperäistä keskustelua.

Mutta jos Räsänen tahtoo raamatunoppeja elämäänsä soveltaa ja niiden pohjalta omaa suvaitsemattomuuttaan levittää pitäisi hänen olla poimimatta rusinoita Raamatun pullataikinasta.

Jätän Raamatun lainaamisen väliin tältä erää, koska sen ristiriitaisuuksista on puhuttu niin että pää turpoaa. Jos Raamattu olisi kirjoitettu pohjolassa etelässä asuvien paimentolaiskansojen sijaan, siinä olisi ohjeet oikeaan tapaan luoda lunta.

Lisäksi kun Raamattua lainaa ”väärin” osoittaakseen sen epäkohtia, paikalle ilmaantuu joukko paremmin Raamattua tuntevia, jotka lyövät tiskiin kosolti tietoa Raamatusta, kuinka Raamattua pitää tulkita oikein, eikä kirjaimellisesti esimerkiksi orjuuden ja naisen aseman suhteen.

Äyriäisetkin kielletään, mutta myöhemmin kerrotaan, että ei se koske kuin juutalaisia. Eipä tarvitse lähteä torille ja turuille tätä vastustamaan.

Mutta homoja pitää vastustaa. Siinä ollaan niin synnittömiä, että kiviä riittää kaikille. Jumala vihaa homoja niin paljon, että viisaudessaan laittaa heitä Maan päälle, jotta vanhurskaat saavat vihapäissään heitä hakata heteroiksi tai vaikka tappaa -henkisesti tai fyysisesti – koska se on rakkautta. Jollakulla on kiero käsitys rakkaudesta, ja se ei ole homoilla.

Mikään ei kuitenkaan lopulta muuta sitä, että te olette vain homofobisia ihmisiä, jotka käyttävät Raamattua tekosyynä pelkoihinsa.

Jos oikeasti rakastaisitte Raamattua ja sen sanaa, niin jättäisitte pyhät tekstinne rauhaan ja rehellisesti vain toteaisitte, että vihaatte homoja.

Mutta te ette halua vain sanoa sitä, koska pelkäätte että joku kysyy miksi. Tiedätte, että teillä ei ole siihen antaa vastausta, joka ei saisi teitä vaikuttamaan idiooteilta. Tiedätte, että tiede on jo osoittanut, ettei homous ole luonnotonta, se ei koske heteroita eikä se ole tuhonnut maailmaa saati turmellut moraalia – ainakaan mitä tulee rakkauteen ja hyväntahtoisuuteen.

Se voi tuntua ällöttävältä ja vastenmieliseltä. Siinä tapauksessa ei kannata homoilla, mutta ei se anna teille mitään oikeutta julkisesti arvostella homoja. Te ette ole mitenkään parempia ihmisiä. Varsinkaan Jumalan silmissä.

Hyvä pride-viikkoa kanssanisäkkäät!

Uusimmat

Fingerpori

comic