Mielipiteet

Ratainvestoinneista

Forssan Lehti uutisoi 1.12. Hämeen kokoomuksen kannanotosta ratainvestointien toteuttamisjärjestykseen. Kannanotossa nostetaan Hämeen, erityisesti pääradan investoinnit ensisijaiseksi suhteessa kilpaileviin, miljardiluokan ratahankkeisiin, joita ovat mm. niin sanottu Itärata Kouvolasta Porvoon kautta Helsinkiin ja länsisuunnan hankkeet Helsingin ja Turun välillä. Emme aseta pääkaupunkiseudulle rakennettavaa lyhyttä rataosuutta pääradan jo suunnitteluvaiheessa olevan parantamisen edelle, vaan korostamme pääradan ensisijaisuutta muihin suuriin ratainvestointeihin nähden.

Kokoomus ajaa edelleen ykköshankkeena pääradan remonttia ja lisäraiteita myös Riihimäeltä ja Hämeenlinnasta pohjoiseen. Se parantaa koko pääradan välityskykyä. Tämän jälkeen on mahdollista osana suurempaa kokonaisuutta toteuttaa lentorata, joka parantaisi sekä Kanta-Hämeen että Päijät-Hämeen junayhteyksiä Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Raideratkaisuissa ja yleisesti maakuntien eri edunvalvonnallisissa asioissa eletään juuri nyt tärkeitä hetkiä. Maakunnat hakevat kumppaneita niin EU-rahojen jaossa kuin muissakin yhteistoiminta-asioissa. Hämeen maakuntien poliittisten päättäjien, virkamiesten sekä elinkeinoelämän toimijoiden tulee löytää yhteinen näkemys, jota lähdetään yksissä tuumin viemään eteenpäin rataverkon parannusten aikaansaamiseksi nopeutetulla aikataululla uusien rahoitusmallien kautta.

Juha RostedtHämeen kokoomuksen puheenjohtaja

Jenna KankaanpääHämeen kokoomuksen varapuheenjohtaja

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti