Mielipiteet

Ratkaisu lavatanssien miespulaan

Kavaljeeri on tarpeen lavatansseissa. Kuva: Terho Aalto
Kavaljeeri on tarpeen lavatansseissa. Kuva: Terho Aalto

Aikoinaan lavatansseissa riitti, että mies osasi foxin, tangon ja valssin sekä jenkan askeleet ja polkan tullessa löysi tiensä nurkan taakse kossuryypylle. Silloin miehiä oli tansseissa jopa naisia enemmän toisin kuin nykyään, kun tansseissa kaikki ovat vesiselvinä ja miesten tulisi kurssit käytyään hallita kaikki uudet tanssilajit swingeistä latinotansseihin.

Viejän roolista on tullut varsin haastavaa ja lyhytpinnaisemmat miehet hakeutuvat nopeasti muihin harrastuksiin, mikäli kursseilla opit eivät mene nopeasti perille tai monet jo aiemmin kursseja käyneet muka kaiken jo tietävät daamit alkavat liikaa neuvoa alkeiskursseille saapuneita miehiä.

Sukupuolitasapainon korjaamiseksi ehdottaisin, että vapaaehtoisia kadetteja ja varusmiehiä alettaisiin kuljettaa päivälomilla tansseihin tanssikursseille. Palkkioksi ”tanssikeikoista” annettaisiin ylimääräisiä kuntoisuuslomia.

Joka tapauksessa varusmiehet ja kadetit saisivat jatkoelämän kannalta tärkeää tanssikäytöskokemusta ja pitkässä juoksussa miespulaa tanssipaikoilla ei enää olisi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti