Mielipiteet

Rauhankyyhkynen

Sotia maailmalla käydään ja siviilit kuolevat pommituksissa ja ihmiskilpinä. Me suomalaiset vain kuvittelemme, että eihän se meitä koske, koska emme ole missään päin maailmaa sotimassa, emmekä aiokaan.

Osataan Suomessa virkamiesportaillakin piikitellä ja arvostella muita maiden tekemisiä. Nurkan takana on aina vaara, ettei moni ymmärräkään. Rakentava yhteistyö naapurien ja kaukaistenkin maiden kanssa on meidän valttimme. Tiedämme, että Sveitsillä ei ongelman ongelmaa ole, sillä puolueettomuus on hyvä puolustus!

Maailmanrauhan peliä pelataan shakkinappuloitten tavoin siirtelemällä nappuloita laudalla vastustajan tulevia siirtoja aavistaen, millä eliminoidaan vastustajan oveluuden taktilliset siirrot. Nyt menneillään olevaan maailman pyöreällä shakkipelilaudalla on rauhankyyhkynen sovittelevasti lennellyt uuden ja vanhan mantereen väliä ees-taas ja saanutkin P-Korean ja USA:n pelissä ”remissin” (tasapelin) aikaiseksi! Muistutukseksi, että shakki on kuninkaitten peli ja jalkapallo on pelien kuningas.

Jos muistetaan, niin kyyhkynen on jo kerran pelastanutkin kansakuntamme eläimineen hukkumasta vedenpaisumuksen aikaan, kun lentäen löysi maan ja palasi takaisin Nooan arkkiin oksan kanssa merkkinä löytyneestä maasta. Tämän olin jo oppinut kansakoulussa 1950-luvulla.

Aika näyttää aikanaan, koittaako joskus aika, jolloin rauhankyyhkysetkin saisi kuten muutkin muuttolinnut lennellä vuodenaikojen mukaan omille pesimäpaikoilleen ja vieläpä ilman sotia.

Matti Hirvonen


Uusimmat

Fingerpori

comic