Mielipiteet

Rehellisyyskö maan perii?

Eduskuntatalon portaat on tie poliittisen vallan huipulle.

Ainakin vanhan kansan suista kuulee vielä sanonnan, että ”rehellisyys maan perii” eikä vieras liene sanonta ”virkavallan kunnioittamisestakaan”.

Virkavirhesyytteitä on nyt jaeltu jopa poliisin ylimmille johtaville virkamiehille yhden huumepoliisin päällikön istuessa tuomiotaan linnassa eikä ”lisäkakun” mahdollisuus liene mitenkään poissuljettu juttu sekään.

Korkeimmilla lainsäätäjillä näyttäisi heilläkin olevan sellainen käsitys, että heidän itsensä säätämät lait ja asetukset eivät heitä koskisikaan tasa-arvosta ja eriarvoisesta asemasta kansalaisia kohtaan puhumattakaan.

Kansanedustajat kuppaavat kansalta (yhteisistä verovaroista) itselleen erinäisiä eriäviä etuuksia kontra kansalaiset sopeutumiseläkkeistä taksimatkoihin saunakämppineen päivineen vehkeillyistä ulkomaan matkoista puhumattakaan.

Kenellekään ei liene enää minkäänmoinen yllätys Suomessa järjestettävien erinäisten ja eri aikoihin järjestettävien vaalien heikko äänestysprosentti, kun se tuossa läntisessä naapurissamme Ruotsissa oli juuri toimitetuissa yhtäaikaisissa valtiopäivä-, maakunta- ja kuntavaaleissa huimat reilut 87 prosenttia!

Epärehellisyys kansanedustajien keskuudessa härskeinä oman edun tavoitteluineen kansan edun sijaan on mittakaavaltaan jo sitä luokkaa, että niin ”yks jos toinenkin” miettinee, josko enää koskaan äänestäisi yhtikäs ketään parlamentaarisiin luottamustehtäviin!

Selkosuomeksi tämä tarkoittanee sitä, että ”luottamus on mennyt” eikä uusintavaltakirjoja enää herune ”kansan kuppaajille” sukupolven vaihdoksessa olevaan parlamentaariseen kansanedustuslaitokseen Arkadianmäelle kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

Raimo Rönkkö

Uusimmat

Fingerpori

comic