Mielipiteet

Rintamäki ja kirkko

Raimo Rintamäki on uskoa ja kirkkoa sivuavassa kirjoituksessaan (FL 5.11.2018) liikkeellä indoktrinaation ja propagandan asein. Hän kylvää ennakkoluuloja ja repii alas itse keksimiään mörköjä. Mukana on sen verran faktaa, että kirjoitus kiinnittää lukijan huomion, mutta faktoja käytetään propagandan kääreenä oman asian markkinoimiseen. Kirjoitus osoittaa suurta tietämättömyyttä – paitsi paikallisseurakunnan elämästä – myös kokonaiskirkosta, sekä kuvastaa, totta kai, pyrkimystä asettaa kirkon työ huonoon valoon.

Propagandalle on tyypillistä tarkoitushakuisuus, ja että propagandistilla ei ole halua kuunnella tai ottaa selvää asioista vuoropuhelun hengessä. Sanavalinnat sitomisesta, aivopesemisestä ja pakko-ohjaamisesta ovat esimerkkejä Rintamäen omasta mielikuvituksesta, ei kirkon todellisuutta. Asiaan tulisi toinen näkökulma, jos Rintamäki vaivautuisi kysymään ajatuksia niiltä ihmisiltä, jotka käyttävät kirkon lapsi-, nuoriso- ja diakoniatyön palveluja.

Tervetuloa tutustumaan kirkon elämään sisältäpäin. Se voi avata silmiä jollekin muulle kuin mitä Rintamäen kirjoitus kuvastaa. Äänestämällä seurakuntavaaleissa voit vaikuttaa repimisen sijaan kirkon elämään rakentavalla tavalla.

Jyrki Koivisto

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic