Mielipiteet

Rinteen testamentti ja Forssan demarit

SDP:n väistynyt puheenjohtaja Antti Rinne kurmootti ja opasti jäähyväispuheessaan omaa puolueväkeään: ”Johtajilta saa ja pitää vaatia. Mutta kulloinkin vastuussa olevien ihmisten kampittaminen – vaikka sen sitten väittäisi tapahtuvan puolueen edun nimissä – ei ole minkäänlaiselle poliittiselle liikkeelle hyväksi saati kunniaksi eikä se johda menestykseen… Toivon, että tämän puoluekokouksen myötä vallanhimoiset pikkupelit haudataan lopullisesti.”

Forssalaiset sosiaalidemokraatit ovat varsinkin edellisten eduskuntavaalien jälkeen olleet hajalla kuin se usein mainittu varpusparvi. Hyvistä yrityksistä huolimatta ulkopuolisille ei ole selvinnyt, millaisiin linjaeroihin eripuraisuus ja -seuraisuus perustuvat. Yleisen ja laajalle levinneen käsityksen mukaan taustalla vaikuttavatkin enemmän henkilökohtaiset syyt kuin aatteelliset eroavaisuudet.

Ellei koronatilanne muuta edellytä, seuraavat kunnallisvaalit ovat ensi keväänä. Puolueet keräävät ehdokkaita ja ajavat vaalivankkureitaan muutenkin asemiin. Sen vuoksi myös äänestäjien on syytä tarkentaa katsettaan ja kysellä puolueiden aikomusten suuntaan.

SDP on Forssan suurin valtuustopuolue. Sen hajaannus on osaltaan vaikuttanut kaupungin päätöksenteon sekavuuteen. Sen vuoksi onkin paikallaan kysyä, miten Antti Rinteen puhe on otettu vastaan paikallisessa työväenyhdistyksessä ja kuinka oman hiekkalaatikkonsa askarrelleessa demariyhdistystyksessä.

Löytyykö yhteinen päämäärä kaupungin ja kaupunkilaisten asioiden hoitamisessa vai jatkuvatko Rinteen mainitsemat vallanhimoiset pikkupelit edelleen?

Uusimmat

Fingerpori

comic