Mielipiteet

Robin Hood -vero

Valtio kompensoi huonommin pärjääviä kuntia ns. ”Robin Hood -verolla”, jota myös tasausveroksi kutsuttaneen ja jolla katetaan mm. köyhyyden ja syrjäytymisen estämiseen koituneita kuluja maamme erinäisissä kunnissa.

Suomen köyhyysraportti 2018 / Suomen köyhyyden- ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin kertoo maamme 630 000:sta alle 1200 euroa nettona kuukaudessa ansaitsevasta pientuloisesta elikkä köyhästä kansalaisesta vuonna 2016!

Tilastokeskus taasen kertoo, mitä Suomen Kuvalehtikin siteerasi taannoisessa numerossaan, jotta Suomessa asui vuonna 2018 yli 890 000 ihmistä, joilla on köyhyys- tai syrjäytymisriski. Riski koskee näin ollen kokonaista 16,4 prosenttia maamme 5,5 miljoonaisesta väestöstämme ja se on paljon se.

Suomi on sitoutunut EU:n jäsenvaltiona köyhyyden- ja syrjäytymisen estämiseen valtiohallinnon tasolla konkreettisten tulosten ollessa vähäisiä elikkä niitä ei ole laisinkaan, joten me olemme valtiona valovuosia ”Lyckolandet” Norjaa ja ”Folkhemmet” Ruotsia jäljessä köyhyyden- ja syrjäytymisen estämisessä.

EU:n puheenjohtajamaana Suomen tulisi ottaa ko. asia pikaisesti agendalleen viemällä asia julkiseen poliittiseen jäsenmaiden välisiin keskusteluihin, joiden myötä toivon mukaan myös konkreettisiin tekoihin köyhyyden ja syrjäytymisen estämisiksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic