Mielipiteet

Rokotekammoiset, herätys! Piikki on pienempi kuin hyttysen pisto ja seuraukset estävät koronaromuskaan sairastumisen

Kuva: Tapio Tuomela / FL
Kuva: Tapio Tuomela / FL

Suomessakin joka kymmenes pelkää koronarokotusta. Mitä ihmeen pelkäämistä?

Piikki on pienempi kuin hyttysen pisto ja seuraukset estävät koronaromuskaan sairastumisen.

Ennen vanhaan rokotettiin poliota, tuberkuloosia, tuhkarokkoa, sikotautia, hinkuyskää, kurkkumätää ja vihurirokkoa vastaan. Nuo sairaudet on poistettu kartalta rokotuksin.

Käsittämätöntä turhaa pelkoa. Rokottamattomat aiheuttavat tartuntojen lisääntymistä.

Inttiaikanani Parolassa piikkiä tuli joka puolelta. Me alokkaat seisoimme asennossa puolialastomana pelokkaasti. Lääkintäalikessut karjuivat vieressä ja heiluttivat uhmakkaasti 10-senttisiä piikkihirmuja.

Jonossa osa pyörtyi. Pyörtynyttä oli helppo pistää. Piikkejä tuli kerralla useita. Tuli samalla rintaan, kankkuun ja käsivarteen .

Eräs tunnettu Fopsin entinen kiekkomies aivokalvon tulehduksen pelimatkalla saatuaan juoksi pitkin sairaalan käytävää, kun tohtori seurasi piikin kanssa.

Entä sitten nämä tatuointiseksikkäät? Pistättävät väriainetta ihoonsa. Haluatteko kasvaimia tai psoriasista ihoonne. 20-vuotiaana lievässä porossa otettu tatska on vanhempana vaikea poistaa. Se maksaa maltaita kirurgille. Jos kuvan haluaa ottaa niin mieluummin pieni. Ei siis mitään koko lärvin peittävää muumion kuvaa tai kaljussa Putinin muotokuvaa.

Cittarissa samassa pöydässä joka jumalan aamu aamupalaverissa istuvat entiset nuoret ovat saaneet jo toisen rokotuksen. Ja vieläkin yksi meistä käyttää hitsarin suojaa. Se lienee sitä varmuuden maksimointia. Se suotakoon hänelle. Me muut odotamme kolmatta rokotusta.

Sii ja soo lopuksi Esa Elorannan sanoin ja Pete Mustajärven esittämänä laulu ” Maailma on pystyssä huomenna”

Repikää siitä.

Uusimmat

Fingerpori

comic