Mielipiteet

Rokotevastaisuus kismittää – pitäisikö rokottamattoman maksaa omat hoitokulunsa

Kirjoittaja suosittelee kaikille koronarokotukseen menemistä. Kuva: Tapio Tuomela
Kirjoittaja suosittelee kaikille koronarokotukseen menemistä. Kuva: Tapio Tuomela

Vuosi yksinasuvalle on pitkä aika olla tapaamatta kaverien lisäksi naisystävää, joka asuu pääkaupunkiseudulla ja toimii tehtävässä jossa koronariski on ilmeinen. Itselläni oleva perussairaus ja läheisen omaishoitotehtävä pakottivat viettämään yksinäisen vuoden. Siinä meni joulut juhannukset ja synttärit yksin juhliessa…. ei ollut kovin juhlavaa.

Nyt on kaksi rokotetta saatuna ja tilanne monin osin parantunut.

Tosin kulttuuritapahtumat ovat edelleen kovin vähissä ja monia muitakin rajoitetta on edelleen ja uusia jouduttaneen vielä tekemään, kiitos rokotevastaisten henkilöiden.

Se kismittää että rokotevastaiset omalla osuudellaan kasvattavat rokotettujenkin riskiä sairastua ja pidentävät erilaisia rajoituksia ja sulkuja ehkä jopa loppumattomiin. Jos kaikki rokotettaisiin, kuten nyt esim. Italiassa aiotaan toimia, niin tilanne normalisoituisi nopeasti.

Syyt koronavastaisuudelle vaikuttavat olevan yleensä sekalaisia salaliittoteorioita ja siitä aiheutuvaa pelkoa rokotteen vaarallisuudesta.

On käsittämätöntä että joku jakaa Forssassa postilaatikkoon käyntikortteja jossa ohjataan rokotevastaisille sivuille. Siellä esitettiin täyttä huu haata kuten : ” suomessa 40 kuollut rokotteeseen”.

Todellinen Fimean vahvistama luku on 1.

Rokottamattomia on Suomessa kuollut yli 1 000 henkilöä. Eikö tämä kerro rokotevastaiselle kiistattomasti että on yli tuhat kertaa vaarallisempaa olla ottamatta rokotetta!

Fimealle voi vaikka itse ilmoittaa että olen kuollut rokotteeseen. Sitä ei tarkasteta vaan ainoastaan kirjataan. Käytäntö on huono ja tarjoaa trolleille vettä myllyyn.

Tulisiko rokotteesta kieltäytyneen maksaa koronahoito omasta pussista todellisten hoitokulujen mukaan. Yhteiskunnalle tulee kymmenien miljoonien ylimääräiset kustannukset koronavastaisen henkilön koronahoidosta sairaaloissa ja teho-hoidossa.

Kenen intresseissä on jakaa korona-disinformaatiota?

Edellä mainittu sivusto ja monet muut vastaavat sivustot myyvät lukuaikaa, mainoksia ja käyttäjiensä tiedot. Hyväuskoiset salaliittoteoreetikot mahdollistavat tämän ja lisäksi jakavat tietoa kritiikittömästi.

Olen toki kuullut että jotkut ovat saaneet rokotteesta lievää kuumetta yhdeksi päiväksi joku jopa parin päivän kovemman kuumeen ja lihaskipuja. Nämä oireet ovat pientä koronan aiheuttamaan kuumeeseen ja hengitysvaikeuksiin, jotka saattavat kestää kuukausia tai koko loppu iän ja invalidisoida henkilön.

Ja vaikka itse olisi nuori ja terve, niin silti todennäköisyys saada vakavia koronaoireita ja jälkitauteja on dramaattisesti suurempi, kuin saada vakavia oireita rokotteesta.

Kun ottaa rokotteen suojaa itsensä ja läheisensä ja nopeuttaa maan avautumista. Sataprosenttiset rokotukset tarjoaisivat Suomelle lisäksi etulyöntiaseman esim. investointien saamisessa, ulkomaankaupassa, matkailussa jne.

Lopuksi hämmästelen rokotevastaisille ihmisille tarjottua suurta medianäkyvyyttä.

Selvää on, että jokainen epäilijä joka lukee asiasta tai näkee televisiossa muita rokotevastaisia, saa vertaistukea hölmöille ajatuksilleen.

Vaikka meillä on sananvapaus, niin silti herättäisin kysymyksen tulisiko toimittajien edesauttaa rokotevastaisuuden kitkemisessä ja olla tekemättä uutisjuttuja näistä ihmisistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic