Mielipiteet

Rokotustalkoot käynnistettävä heti – Hyvällä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöllä riittävä rokotuskattavuus on saavutettavissa kesään mennessä

Kuva: Enna Rautiainen / Aamulehti
Kuva: Enna Rautiainen / Aamulehti

Koronapandemiasta päästään eroon vasta, kun rokotuskattavuus on riittävä. Nyt on käärittävä hihat ja käynnistettävä pikaisesti hyvin organisoidut kansalliset ”rokotustalkoot”. Rokottamisen tehokas ja oikein kohdennettu toteuttaminen on tärkeää, jotta Suomi selviää mahdollisimman hyvin koronapandemian terveys- ja taloushaitoista.

Jos tavoitteeksi asetetaan riittävän suojan turvaavan rokotuskattavuuden saavuttaminen puolessa vuodessa, se vaatii noin 150 000 henkilön rokottamisen viikossa. Tätä tavoitetta ei pystytä saavuttamaan ilman yksityisen sektorin resurssien hyödyntämistä.

Tavoitteeseen pääseminen edellyttää hyvin organisoitua rokotustoimintaa: suunnittelua, toimeenpanoa ja viestintää. Myös suunnittelu kannattaa tehdä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, sekä kansallisella että alueellisella tasolla.

Valtion on sitouduttava rahoittamaan kansalliset ”rokotustalkoot” täysimääräisesti. Hyvällä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöllä riittävä rokotuskattavuus on saavutettavissa kesään mennessä, jos rokotteiden saatavuus ei muodostu ongelmaksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic