Mielipiteet

Ruostejärven leirikeskuksesta

Ruostejärven leirikeskus tulevaisuus on kysymysmerkki.

Edellisellä valtuustokaudella osallistuin kaupunginhallituksen kokoukseen varajäsenenä. Kaupunginjohtaja Sami Sulkon aikana käsiteltävien asioiden joukossa oli mm. esitys Ruostejärven rantakiinteistön vaihtokaupasta Eerikkilän Urheiluopiston kanssa. Esityksen mukaan laadukas kovapohjainen ranta esitettiin vaihdettavaksi Urheiluopiston vähäarvoisempaan pehmytpohjaiseen ruohorantaiseen palstaan.

Puheenvuorossani vastustin vaihtokauppaa, koska tarjottu vastine ei sijaintinsa ja kauneusarvonsa puolesta vastannut Forssan omistamaa Ruostejärven palstaa. Tapio Virtanen yhtyi esitykseeni ja samalla onneksi muutkin hallituksen jäsenet olivat tätä vaihtoehtoa vastaan ja esitys meni siten nurin. Kielteisen asenteen ilmaistuani ja muiden tuella vaihtokauppaan ei suostuttu.

Näyttää siltä, että Forssassa ei anneta arvoa hyvälle rantapalstalle ja sijainnille, rakennukset ovat jätetty lahoamaan ja rapistumaan, eikä ole korjattu kuntoon. Tapio Virtanen on sinnikkäästi Ruostejärven kiinteistöjen kunnostamiseen tehnyt esityksiä ja näin on saunaosasto kaupungin toimesta saatu toimintakuntoon.

Mielestäni on suuri häpeä tilan myyjää kohtaan tällainen menettely ja suuri häpeä, ettei vanhoja rakennuksia ole hoidettu ja pidetty käyttökunnossa. Tilan oston tarkoituksena on ollut virkistyskäyttö lapsille perustetussa kesäsiirtolassa, jossa lapset voivat kesäisin viettää lomaa, uida ja opiskella luontoon tutustumista.

Muistuu mieleen vanhan kansan viisaus: ”Joka viheltäen tulee se viheltäen menee”, että sillä lailla omistuksia on hoidettu. Myyjienkin perimmäisenä tarkoituksena lienee ollut tilan säilyminen Forssan ja seudun asukkaiden yhteisenä virkistysalueena.

Lisäksi pidetään tämä Ruostejärven leirikeskus myös poliittisten kiistojen ulkopuolella niin kuin Manu Mäkinen aikaisemmin kirjoitti. Tämä Ruostejärven leirikeskuksen kiinteistöjen kunnostus tulisi olla kaikkien puolueiden yhteinen tavoite. Kunnioitan Tapio Virtasen sinnikkyyttä saada alueesta tulevaisuudessa toimiva uimala sekä mahdollisesti kurssikeskus eri toiminnoille. Tämä osaltaan lisäisi Forssan ja seutukunnan tunnettavuutta.

Ruostejärven kannatuksen nimikirjoituksia voi käydä kirjoittamassa esimerkiksi Vesihelmessä.

Aila Lahtinen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti