Mielipiteet

Ruostejärven virkistyskäyttö

Tapio Virtanen hyvin kiteytti mielipidekirjoituksessaan (FL 28.1.-19 ), miten 4000 allekirjoittaman Forssan ja sen lähiseudun asukkaan huolen Ruostejärven virkistysalueen käytöstä johtuva adressi sivutettiin talousarviokokouksessa 4.12-18 virkamiesvalmistelun myötä äänin 18 puolesta ja 25 vastaan. En ymmärrä.

Onhan muitakin asioita, mitä en voi ymmärtää, kuten miksi Tammelasta Prismaan päin käännyttäessä nuoliliikennevalot päästävät kolme kertaa muun liikenteen kulkemaan punaisen nuolen osoittaen Prisman suuntaan (en jäänyt odottamaan neljättä aaltoa, kuten eivät takana autoilevatkaan). Kyseessä Osuusliike Hämeenmaan haluamat ja tietääkseni kustantamatkin liikennevalot, mikäli virkamiestä uskominen. Olisiko aika siirtyä käytäntöön, jossa ns. ”kehityspalaverit” alkoholin osto-oikeuksineen kaupungin luottokortilla siirrettäisiin laivaristeilyjen ja kumminkaiman ystävyyskaupunkeihin tutustumisineen vaikkapa kaupungintalon tiloihin, mikäli mielenkiintoa ei riitä luonnonkauniille ja tarpeeksi virikkeitä tarjoavalle Ruostejärven alueen kehittämiskelpoisiin ja muuhunkin virkistyskäyttöön sopiviin tiloihin.

Korjausvelka oli tiedossa jo pitkään, mutta alueen rakennuksineen annettiin rapistua. Onneksi Ruostejärven rannassa sijaitseva sauna remontoitiin. Alueen vuokrauksesta olisi kiinnostuneita varmasti pääkaupunkiseudun lisäksi lukuisat yritykset, joiden tarpeisiin alueen käyttöä voisi suunnitella myös tulevien rakennusten suunnittelussa. Olen seurannut soutamista ja huopaamista koulukeskuksen, ja sen liikuntahallin mitoitusta kymmenien miljoonien kustannuksineen. Sen rinnalle voidaan mielestäni ottaa myös oppimisympäristönä ja liikuntamahdollisuuksina lähellä sitä sijaitseva Eerikkilän Urheiluopisto, vaikka leirimuotoisena, monipuolisena ja luontorikkaana oppimisympäristönä liikuntamahdollisuuksineen, joita pelkästään Ruostejärven saastumaton luonto tarjoaisivat.

Myös lähikunnat saattaisivat innostua ideasta. Eihän aluetta myytäessä oltu sitouduttu muuhun kuin lasten virkistyskäyttöön tarkoitettuun alueeseen. Oheistoimintaa siinä kauppakirjassa ei tietääkseni kielletty, vai onko jollain tahoilla jo alueen myyntiaikeet ja mahdollinen ostaja jo tiedossa? Toivottavasti ei!

 

Roni Mäkelä

Forssa

Uusimmat

Fingerpori

comic