Mielipiteet

Ruotsalaiset tekivät sen taas

Ruotsin valuutan, vapaana kelluvan kruunun arvo on romahtanut / romahdutettu yli 10 prosenttia euron arvoon nähden muutamien viime viikkojen aikana, mikä tarkoittaa yksinkertaisesti piristysruisketta jo muutenkin kitkattomasti toimivalle Ruotsin ulkomaanviennille.

Kytkeytyykö tämä jollakin tavalla / tasolla tulevana viikonloppuna suoritettaviin Ruotsin valtiopäivävaaleihin, jää nähtäväksi, mutta nähtynä on jo Suomen viennin takkuaminen Ruotsin markkinoille, joka on toiseksi tärkein kauppakumppanimme Saksan jälkeen!

Loppujen lopuksi kyse on yksinkertaisesti taloushallinnosta, jonka ruotsalaiset osaavat niin kutsutusti ulkoa ihan mennen tullen ja jota me suomalaiset emme osaa emmekä tule koskaan oppimaankaan, vaikka kuinka ottaisimme mallia ruotsalaisista!

Kahleinamme on euroon sitoutuminen sekä yli 110 miljardin euron valtionvelka, jota ”kakkua koristelee” valtaisat kuntien velkataakat, kun taasen ”rakkaat naapurimme” Ruotsissa ovat lähes täysin velattomia!

Kaiken kukkuraksi he pyörittävät kymmenmiljoonaisen kansansa hallintoa puolet pienemmällä henkilöstömäärällä kuin mitä me suomalaiset teemme reilun viisi miljoonaisen kansamme hallinnoimiseksi!?

Raimo RönkköSomero

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic