Mielipiteet

Ruotsalaisetko viisaampia kriisissä?

Ilta=Sanomat uutisoi näyttävästi etusivullaan 16.4.2020 otsikollaan: ”Onko Ruotsin koronalinja sittenkin parempi?”

Entinen ministeri ja kansanedustaja Osmo Soininvaara (vihr.) kirjoitti blogissaan, että ”koronaviruksen kanssa on vain huonoja ja vielä huonompia vaihtoehtoja” vertaillessaan eri maiden tapoja reagoida pandemian aiheuttamiin tilanteisiin (Lähde: Ilta-Sanomat 14.4.2020 ).

Suomen malli hidastaa Sars CoV-19 -taudin leviämistä sulkemalla lähes koko Suomi karanteeniin, mikä maksaa valtavat summat rahaa rapauttaen Suomen talouden vuosikymmeniksi eteenpäin jälkipolviemme maksettaviksi Valtion velan noustessa jo nyt noin 80% BKT:hen suhteutettuna, kun se saisi EU;n mukaan olla korkeintaan 60%.

Ruotsin malli taas pitää yhteiskunta enempi taikka vähempi avoimena ei ole nostanut Ruotsin valtionvelkaa merkittävästi ollen tätä nykyä alle 50% BKT:hen suhteutettuna, joten ruotsalaiset näyttäisivät taas kerran olevan ”hannuhanhimaisesti” taitavampia niin hallinnoimisissaan kuin taloudenpidoissaankin koronapandemian aikana ja kanssa!

Tautiin kuolleet ovat olleet yli 80% riskiryhmään kuuluvia +70-vuotiaita vanhuksia, joiden vastustuskyky on luonnostaan heikko niin Ruotsissa kuin Suomessakin, joten esitän omana yksityisenä mielipiteenäni kysymyksen:

Mitä järkeä on väkipakolla eristää vanhukset karanteeniin ja yksinäisyyteen läheisistään ja jokapäiväisistä toiminnoistaan ja harrastuksistaan elämiensä ehtoilla ja loppumetreillä, kun odotettavissa kuitenkin meidän kaikkien vanhusten osalla lopulta on vain kuolema rapauttamalla Suomen talous meidän takia vuosikymmeniksi eteenpäin?

Lääkärilehti kirjoitti taannoin, että jokaikinen viikko tapahtuu vähintäänkin yhden yksinäisen vanhuksen tekemä itsemurha, joka tuntuu olevan tabu, josta ei puhuta medioissa poislukien lääkäripiirit.

”Summarumina” lopuksi totean, etten ihmettelisi lainkaan vanhusten eristämisen yksinäisyyteen muodostuvan lopulta kaksiteräiseksi miekaksi nostaen mahdollisesti vanhusten itsemurhalukuja huomattavasti.

Uusimmat

Fingerpori

comic