Mielipiteet

Ryhtiliike Nyt

Forssa on kauneimmillaan! Forssa-viikolla saimme nauttia maanantaina kaupungin ensimmäisestä muraalista Aaltosen aukiolla, tiistaina vietimme Tammen 1-vuotisjuhlaa Yhtiönpuistossa, käynnistimme Hyde Park – puheet, pidimme Eläväksi ja Kauniiksi -yhdistyksen vuosikokousta, kuulimme Alpo Suhosen ajatuksia Forssan tulevaisuudesta, istutimme 2. tammen ja lauantaina tavattiin torilla.

Yritän kiteyttää tähänastisen: Forssan identiteetti on Kehräämön ja Kutomon välillä. Forssa on rakennettu kansainvälisin voimin ja työtä tekevien silloisten tammelalaisten ja myöhempien forssalaisten resurssit eivät nousukaudella riittäneet, vaan tekijöitä oli hankittava muualta.

En ole löytänyt Forssan tulevaisuudelle visiota, ei missiota ja strategiakin taitaa olla ympäri pyöreää, yleistä jargonia. Menestyvä yritys ei voi näin toimia. Kuulemani perusteella olen ymmärtänyt, että kaupungin tehtävä ei ole yrittää – korkeintaan tukea yrittämistä. Nyt tämä tukeminen saa luvan alkaa näkyä!

Isolla piipulla kuulin mielenkiintoisen ajatuksen: ”Rakennetaan muuri Forssan ympärille, koska meillä on täällä asiat hyvin”. Kohta kateelliset kiinnostuu kauempaakin katselemaan Kirjavien kankaitten kaupunkia. Linja-autoasemalla on loistava esimerkki, miten KUOSI voisi edesauttaa Uutta Forssaa.

Kun vanhaa suojellaan aktiivisesti, korjaamalla ja uudelleen rakentamalla – voisivat kansainväliset vieraat poiketa Forssan Muraalimaisemissa, ajaa Kutomolta Korjaamolle ympyrää uudelleen rakennetulla kiertoradalla, jota Pässi 2 vetää.

Vetovoimaisuutta saadaan aikaan teoilla, ei kengänkärkiin tuijottamalla.

Pasilan Konepaja saa amerikkalaisvoimin Uuden elämän, voisiko Forssa ja Voimalaitos saada kiinalaisvoimin Uuden elämän.

Tekihän entisenkin menestyksen Forssassa Venäjänvallan aikana ruotsalaiset ja engelsmannit.

Antti Niemi


Uusimmat

Fingerpori

comic