Mielipiteet

Saako kukin näyttää oikean minänsä?

Nykyajan ihmiset, etenkin nuoret, asettavat niin itselleen kuin toisillekin tarkat vaatimukset siitä, millainen on ns. normaali ihminen. Jos joku poikkeaa näistä vaatimuksista, saa hän jollain tavalla kärsiä siitä.

Hyvänä esimerkkinä on se, että jos joku miespuolinen henkilö meikkaa, saa hän helposti homon maineen ja häntä saatetaan ruveta syrjimään, haukkumaan ja muutenkin kiusaamaan. Itkeminen tekee nössöksi; viiltely huomiohuoraksi; se ettet näytä mallilta tekee sinusta ruman; suuttuminen on ylireagointia, ja jos et ole lihaksikas ja hyväkehoinen olet heikko ja läski. Näinhän asian ei pitäisi olla.

Itkeminen on luonnollista; viiltely on keino (ei suositeltava) jolla saa henkisen kivun muutettua fyysiseksi; niin mallit kuin kaikki muutkin ovat omalla tavallaan kauniita; suuttuminen on normaali reaktio ja jokainen keho on riittävä.

Jokaisen pitäisi saada olla sellainen kuin on ja sellainen kuin haluaa olla. Harvat kuitenkin ovat, sillä ryhmäpaine ja muiden mielipiteet tulevat vastaan ja suurin osa pelkää olla erilainen. Itsekin usein pelkään olla erilainen ja helposti menen ns. massan mukana. Toisinaan taas uskallan pitää juuri niitä vaatteita, mitä milloinkin haluan eli en varsinaisesti ole kiinnostunut siitä, mitä mieltä muut ovat minusta. Toisten mielipiteet saattavat vaikuttaa monien pukeutumiseen ja muuhunkin elämään todella paljon.

Näin ei pitäisi olla, vaan kaikkien pitäisi opetella hyväksymään niin itsensäkin kuin muutkin juuri sellaisena kuin on! En väitä, että olisi helppo katsoa peiliin ja olla sitä mieltä, että se, jonka sieltä näkee, on riittävä. Se vaatii aikaa ja muutoksen, jotta osaa olla sujut itsensä kanssa.

Varsinaista ratkaisua tai edes mitään mahdollisuutta ei ole siihen, että saisi kaikilta ulkonäköpaineet pois, jotta jokainen voisi olla juuri sellainen kuin on. Jokainen voi edesauttaa asiaa sanomalla kehuja muille, tai ainakin olemalla arvioimatta negatiivisesti sitä, miltä muut näyttävät.

Loppujen lopuksi kaikki ovat normaaleja, niin homot kuin heterotkin, niin gootit kuin punkkaritkin. Ja lopuksi kaikille muistutukseksi: “Oo oma ittes, tee mitä haluut, oo mitä haluut ja jos se ei riitä muille, ne ei oo sun arvoisia. Oot upee just sellasena ku oot, äläkä anna kenenkään muuttaa sua! Sinä riität.”

Uusimmat

Fingerpori

comic