Mielipiteet

Sähköautot ja ilmastonmuutos

Suurin ilmaston muutos (tiedemiesten tutkimuksen mukaan) tapahtuu maapallolla auringon purkausten ja mannerlaattojen liikkumisen toimesta. Laatat liikkuvat maankuorella ja tulivuoret purkautuvat milloin missäkin paikassa, ja siihen ihminen ei voi vaikuttaa. Kaasupurkauksia tulee tulivuorista ja aurinko aiheuttaa säteilyn, joka aiheuttaa napajäätiköiden sulamisen, joista purkautuu lisää typpikaasuja ilmakehään. Ihmisen aiheuttama muutos on pientä näihin muutoksiin verrattuina.

Auringon purkauksia on tapahtunut tiheään (tiedemiehet havainneet), joista säteily iskee maapallolle. Tulivuoret purkautuvat laattojen liitoskohdista ja syöksevät tulikuumaa magmaa, typpeä ja muita haitta-aineita ilmaan, josta mm. savu aiheuttaa auringon pimenemistä ja maapallon kylmenemistä (jääkaudet). Näille ei ihminen voi mitään vaikka maksaisi kuinka suuret maksut ilmaston muutoksesta.

Nykyinen hallitus lisää ilmaston muutosta ja maan luonnonvarojen (mineraalien) kulutusta lisää romutettavia autoja kovalla kiireellä. Maan sisukset louhitaan tyhjiksi. Maapallon kuori tulee romahtelemaan ja eläminen maanpinnalla tulee erittäin hankalaksi tulevaisuudessa elää (maanjäristyksetkin lisääntyvät). Luonnon varoja kulutetaan sumeilematta, kun tällä hetkellä koneet ja esineet valmistetaan kertakäyttöisiksi ja sitten on matka romuttamoon.

Sähköautoihin siirtyminen ja käytössä olevien autojen romuttaminen ja on valtava kustannuserä kuluttajille. Sähkön siirtohinnat ovat suuremmat kuin sähkön hinta. Sähkönsiirto myytiin viime hallituskaudella ulkomaiselle omistajalle Carunalle (toimii Australiasta käsin). Monopolin kautta kulutus tulee entistäkin kalliimmaksi.

Mistä luonnonvaroista Suomi valmistaa sähkön autojen polttoaineeksi? Käytetäänkö öljy-, kaasu-, kivihiili-, puu-, aurinko-, tuuli-, vesi-, vai atomivoimaa? Olisi mielenkiintoista tietää missä määrin asioista päättävät henkilöt tai omaiset ovat osakkaina alalla toimivissa yhtiöissä.

”Varallisuuserot kasvavat, rikkain kymmenes Suomesta omistaa liki puolet suomalaisten kaikesta omaisuudesta”, kertovat uutiset. Onko nyt tämän hallituksen tehtävä siirtää viimeisetkin sentit heidän omistukseensa? Tämä hallitus aiheuttaa lisää kylmää kyytiä piensijoittajille ja huonompiosaisille kansalaisilleen.

Mikäli kehityksen suunta on tämä, olen erittäin huolestunut

Aila Lahtinen

Forssa


Uusimmat

Fingerpori

comic