Mielipiteet

Sähkölentokonetaksi Forssassaan?

Forssan Lehti uutisoi (1.8.), että on kehitetty sähkömoottorilentokone, joka kulkee akkuun ladatun sähkön voimalla.

Artikkelin mukaan taitaa kuitenkin kulua vielä vuosia, ennen kuin kone on kehitetty niin pitkälle, että sitä voidaan käyttää hyötykäyttöön ihmisten kuljetuksessa. Hinnaksi koeajokoneelle mainittiin summa, jonka jo nyt joutuu maksamaan hyvästä autosta, joten näyttää siltä, että kustannukset saattavat jäädä hyvinkin kohtuullisiksi, kunhan kehitystyö on kaikkensa antanut.

Forssan harrastajalentokentän noususuunnan alapuolella asuvana tiedän aika tarkkaan, milloin koneita nousee ilmaan Forssasta. Pärinä ei meitä yhtään haittaa, mutta lehdestä saamani tiedon mukaan sähkölentokone on miltei äänetön. Siinä olisi Forssan ilmailuharrastajille mielenkiintoista puuhaa, kun seuraisivat uuden konetyypin kehitystä.

Rahaakin taitaisi löytyä parin uuden tyyppisen koneen hankintaan sitten, kun kehitys on niin pitkällä, että on aika vaihtaa polttomoottorin antama voima sähkövoimaan.

Ulkomaille haluavien forssalaisten siirtyminen lentokentille on nykyään monen matkalle lähtijän pullonkaula, kun ei tahdo halutulla kellonlyömällä löytyä kyytiä Helsinki-Vantaan kentälle. Jää nähtäväksi, kuljetaanko tulevaisuudessa ulkomaille siten, että matka alkaa sähkölentokonetaksilla Forssan lentokentältä?!

Erkki Kaakinen


Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti