Mielipiteet

Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa

Istuinpa tässä päivänä eräänä maksamassa laskuja ja aloin ynnäilemään kahden omakotitalon sähkölaskuja yhteen, ynnäilystä sain ihan kohtuullisen summan. Kulutusluvut olivat mielestäni ihan kohtuullisia, toisessa kohteessa n. 14 000 kWh ja toisessa n. 18 500 kWh, joten näiltä osin asia suurin piirtein OK. Kun vertasin kWh-hintoja markkinahintoihin, silloin nousi tukka pystyy ja alkoi niska punottamaan. Välittömästi heräsi ajatus, että nyt tämä pitää selvittää kunnolla.

Energiaviraston sivuilta löytyy erinomainen sovellus vertailla käyttöpaikkasi sähkön myyntihintoja, joten sinne siis suunnistamaan. Silmissä eurot kiiluen ja täysin tietämättömänä kaikista uusista säästöpotentiaaleista kirjauduin systeemiin ja hämmästyksekseni totesin; todella helppo käyttöliittymä ja sovellus vertailla sähkön ostohintoja.

Hurjat säästöt pyörivät silmissä jo ensimmäisellä vertailuajolla, mitähän kaikkea täältä mahtaa kilahtaa plakkariin. Kappas vaan, mitä sieltä löytyi, nykyiset hinnat n. -35% …-47 %, ei muuta kuin sähkölasku esille ja laskeman säästöjä euroissa.

Kahden sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutuksen säästönä se tarkoitta noin 900 EUR säästöä vuodessa.

Äijää nyt kyllä hävettää, millaista ylihintaa on tullut maksettua pitkän aikaa. Ensin alkuun ketutti tämä ylihinnoittelusta maksaminen, mutta nyt saa herkutella sillä, kun nämä ns. entiset sähkötoimittajat soittelee ja kyselee vaihdon syytä, arvannette että on mukava vastata ja sanoa: Kiitos soitosta ja Hyvää Päivän Jatkoa.

Jokainen varmaan ymmärtää, että tässä ei ole tarkoitus arvostella tai ”tykittää” yksittäisiä sopimusmyyjiä, vaan ennen kaikkea arvostella paikallisen ja valtakunnallisen yhtiön asiakkuuksien hoitoa ja asiakaspolitiikkaa. Olisiko jo aiemmin kannattanut olla yhteydessä näihin ns. olemassa oleviin asiakkaisiin ja tarjota näitä 35% -47 % edullisempia hintoja, miettikääpä sitä johdossa ja miettikääpä myös asiakkaat, mikä on arvonne tällaisessa yrityskulttuurissa?

Kannustan kaikkia forssalaisia kilpailuttamaan vanhan ns. toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen, tiedossa useiden satojen eurojen säästöt.

Alla avoin kysymys Forssan Energian johdolle ja hallitukselle:

• Miksi Energiaviraston sähkön hintavertailussa yhtiönne energiahinnat ovat lähes kaikkein korkeimmat, kaikki tuotteet ja kulutusmuodot?

• Miksi toistaiseksi voimassaolevilta asiakkailta, jotka eivät ole kilpailuttaneet sähkön kulutushintoja laskutetaan n. 35% -47% korkeampia kuluttajahintoja markkinahintoihin nähden?

• Kannattaisiko mielestänne lähestyä näitä ”ylihintaa” maksavia asiakkaita ja tarjota heille markkinalähtöisiä ja -hintaisia sähkösopimuksia?

Markku Kaleva


Uusimmat

Fingerpori

comic