Mielipiteet

Sairaalan ja maatalouden alasajo

Olen monta vuotta kirjoittanut positiivisia mielipidekirjoituksia. Yrittänyt aina löytää asioiden hyviä puolia, mutta nyt teen poikkeuksen.

En yhtään ihmettele keskustapuolueen putoamista suurten joukosta. Pienet tilat, niiden isännät ja emännät olivat jopa perustajia ja äänestäjiä koko elämänsä. Nyt ei heitä ole. Ovat kuolleet ja elossa olevat äänestävät PS. ja Kok. puolueita. Pieniltä 3–5 lehmän tiloilta lopetettiin maidon kerääminen. Se oli kahden vanhan ja muutaman lapsen toimeentulon loppu. Tuli maiden vuokraaja taikka ostaja. Meidän kotitila ja 14 muuta lakkasivat olemasta pienviljelijöitä. Siis 15 tilaa lopetti vuosikymmenen aikana. Ostajat ovat tehneet aukkohakkuita, että ovat saaneet rahat, millä ovat tilan maksaneet. Nyt ei yhdelläkään entisellä naapuritilalla ole karjaa, vain vuokraajat ja ostajat käyvät luksustraktoreilla kylvämässä ja korjaamassa sadon.

Sairaalan alasajo on alkanut. Ei millään pystytä pienistä, jo höylätyistä, pienten kuntien keräämistä verorahoista säästämään kahta miljoonaa.

Mikä yöpäivystykseen sijoitetaan, se on pois muista toiminnoista. Väen vähentäminenkin saattaa olla pakollista. Totean pienen tyytyväisyyteni vain omalta kannaltamme, kun asumme sairaalan vieressä, olemme tyytyväisiä, kun avun saa naapurista, jos sattuu tarve tulemaan.

Asioita seuraavana näen, että pienet kunnat eivät mitenkään voi rahaksi muuttua. Tarvittaisiin Forssan ja naapurikuntien yhteenliittymä, jolloin päätöksenteko ja taloudenhoito yhteisestä potista olisi helpompaa.

Ei liitoksissa kenenkään omaisuuteen ja rahoihin kosketa. Kaikki saavat pitää tavaransa ja pihansa. Rakennetaan vielä koulukin yhteisillä varoilla. Koijärven liittäminen Forssaan on hyvä esimerkki.

Uusimmat

Fingerpori

comic