Mielipiteet

Sairaalapalveluista

Sote kaatui 8.3.2019, tämän takia nousee ongelmaksi nyt Hämeenlinnan 350 – 400 miljoonan euron sairaalahankkeen rahoitus.

Valtio ei olekaan enää rahoittamassa tätä projektia vaan sopimuksien ja päätöksien mukaan Lounais-Hämeen kuntien rahoitusosuus tulisi olemaan noin 70–80 miljoonaa. Olemmeko me halukkaita rahoittamaan Hämeenlinnan sairaalaa?

Haluammeko edistää Hämeenlinnan nousua ja kasvua?

Tulisiko investointimme tukea Forssan omaa kasvua?

Forssan sairaalan lisäksi voisimme vaikeissa tapauksissa edelleen käyttää Tampereen yliopiston sairaalaa kuten tähänkin saakka.

Mihin tarvitsemme Kanta-Hämeen uutta, kallista sairaalaa?

Aikoinaan Pihlajalinna olisi tullut Forssan terveydenhoidon kaveriksi 51/49 osuudella. Yritys on suomalainen ja verot olisivat jääneet Suomeen. Forssa olisi saanut tuloista osuutensa mukaisen rahoituksen ja päätäntävallan.

Hämeen maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen ei hyväksynyt Forssalle tällaista etua, koska Pihlajalinna oli hänen sanomanaan liian vahva kilpailija heille (Hämeenlinnalle).

Eikä Forssan päättäjätkään hyväksyneet yhteisyritystä, joka olisi pitänyt hoidon ja työpaikat Forssassa.

Jos Riihimäki on vielä vetäytymässä pois sairaalaprojektista tulee Lounais-Hämeen kustannusosuus vielä nousemaan esitetystä.

Forssalla on kaikenlaisia suunnitelmia mm. Monitoimikeskus. Millä ihmeellä me selviämme näistä tulevista kustannuksista ja menoista.

Väärät päätökset nyt jo pelottavat ihmisiä ja aiheuttavat poismuuttoa. Väestökato lisääntyy kokoajan ja väki vähenee. Hyvät päättäjät, emme voi jatkuvasti elää yli varojemme ja ajautua suuriin velkavaikeuksiin.

Aila LahtinenForssa

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti