Mielipiteet

Salaista vetovoimaa – Jokioisilla päättäjät ovat ymmärtäneet kunnostaa leirikeskuksensa, vaan ei Forssa

Pikku-Liesjärven leirikeskuksen sauna on jo kunnostettu. Kuva: Petri Ojanen
Pikku-Liesjärven leirikeskuksen sauna on jo kunnostettu. Kuva: Petri Ojanen

Lyhyissä (14.7.) joku haikaili muuttamisesta vaikkapa Humppilaan. Minä puolestani olen vähän kateellinen jokioislaisille. Jokioisilla tuntuu olevan kuntana joku vetovoimatekijä, koska Mäkelän Juha synttärihaastattelussaan (7.7.) mainitsi, että peräti kahdeksan uutta ekaluokkalaista on muuttanut huhtikuun jälkeen kuntaan. Mikä on saanut niin monta perhettä muuttamaan Jokioisille? Sitä on syytä pohtia.

Minusta uutinen ”Pikku-Liesjärvi kerralla kuntoon” (FL 30.6.) on tässä kohdin mainitsemisen arvoinen. Jokioinen aikoo kunnostaa Tammelassa sijaitsevan leirikeskuksensa. Ainakin lasten ja lapsiperheiden viihtyvyydestä on tarkoitus huolehtia. Se on todellista lapsiystävällisyyttä.

Ikävä kyllä Forssa ei halua hyödyntää omaa valttikorttiaan. Ruostejärven leirikeskus saa kaikessa rauhassa rapistua. Siitä rapistumisesta on aikanaan pitänyt huolen enemmistö kuntapäättäjistä. Millainen lie ollut heidän arvomaailmansa? Ei ainakaan kovin lapsimyönteinen. Toivottavasti uudet päättäjät ajattelevat toisin, lasten parasta.

Tänä kamalana hukkuneiden vuonna olisi ollut loistava tilaisuus järjestää esim. uimakouluja aidossa järviympäristössä, jollaisessa useimmat hukkumiset ovat sattuneet. Jotkut uhreista ovat olleet juuri lapsia, joille uimataidon opetus on yhtä välttämätöntä kuin esim. pyörällä ajamaan opettelu liikennesääntöjen mukaan.

Jotkut ovat ehdottaneet, että leirikeskuksen kunnostus voitaisiin toteuttaa osin talkootyönä ja käyttäen hyödyksi rakennusalan ammattioppilaiden työpanosta., Mikään ehdotus ei ole tuntunut kelpaavan. Ne on torpattu vähin äänin. Aina vedotaan tietysti rahan puutteeseen, mutta se ei ole eikä saa olla tässä tapauksessa ratkaiseva asia. Hyvällä yhteistyöllä ja tahdolla voidaan saada paljon hyvää aikaan. Uusi valtuusto, uudet päättäjät, pallo on nyt teillä!

Milloinkahan saadaan lukea Forssan Lehdestä, että Forssa aikoo sittenkin kunnostaa Ruostejärven leirikeskuksen? Toivossa on hyvä elää!

Uusimmat

Fingerpori

comic