Mielipiteet

Salojen miehet autoilemaan Forssaan

Eräs Tammelan saloilta oleva kirjoittaja kertoi, että ei ole nähnyt ruuhkia muualla, kuin Helsingissä. Samantapaisia tokaisuja on lehdessämme tämän tästä. Kyllä niitä ruuhkia on Helsingin lisäksi paljon muuallakin, mutta miksi aina verrataan ruuhkiin? Kyllähän liikenteen sujumista voi parantaa muistakin syistä.

Uskon, että Forssan päättäjät ovat huomioineet liikenteen sujumisen kokonaisuuden, eikä vain ruuhka-aikoja.

Saanen kertoa tositapahtuman eräältä päivältä? Jokioisten hautausmaalla lepää paljon omaisiani ja tuttujani. Olin matkalla sinne ja ajelin rauhallisesti pitkin Hämeentietä. Olin jo Hämeentielle tullessani pysähtynyt Saksankadun alapään valoissa. Lyseon kohdalla valot pysäyttivät minut, kun piti kääntyä vasemmalle Yhtiönkadulle. Seuraava pysähdys tuli Prisman kohdalla valoissa ja kolmas pysähtyminen Lidlin kohdan valoissa.

Eivät ne pysähdykset minua harmittaneet, mutta tuli mieleen ne ihmiset, jotka kulkevat työmatkojensa takia Yhtiönkatua, Rautatienkatua ja Hämeentietä, jota pitkin muuten ajaa moni Tammelan mieskin töihinsä ja illalla takaisin. Monet pysähdykset saman matkan aikana ja samat palatessa tuntuvat turhilta. Varsinkaan, kun muuta liikennettä ei näy missään.

Tällaisten turhan tuntuisten valojen poistaminen on ollut syynä Forssan päättäjillä, kun on tehty päätös valojen vähentämisestä rakentamalla kiertoliittymiä. Tällainen asia minulle, eläkeläispapalle, ei kuulu, eikä luulisi kuuluvat niillekään, jotka kaipaavat ruuhkia, ennen kuin liikenteen joustavuutta voi muuten yrittää parantaa.

Erkki Kaakinen


Uusimmat

Fingerpori

comic