Mielipiteet

Sanan- ja uskonnonvapautta puolustettava!

Viime aikoina sanan- ja uskonnonvapaus on ollut vakavasti uhattuna. Olemme tottuneet pitämään maatamme kaikkia tasavertaisesti kohtelevana oikeusvaltiona, jossa voidaan pitää esillä myös sellaisia mielipiteitä ja vakaumuksia, jotka ovat vastoin vallitsevaa ns. yleistä näkemystä.

Kansalaisten oikeustajua koetellaan nyt kohdistamalla tutkintapyyntöjä mm. kansanedustajiin, joiden arvellaan syyllistyneen vihapuheeseen tai kansanryhmää vastaan kiihottamiseen. Pidämme tällaisia hyökkäyksiä äärimmäisen hämmentävinä.

Maamme on aikojen saatossa rakentunut menestyväksi, rauhaa ja turvaa tarjoavaksi hyvinvointivaltioksi pitkälti juuri kristillisen arvomaailman vaikutuksesta. Monet ovat kokeneet Jumalan varjelleen meitä sodissa ja siunanneen sukupolvien työn ja aherruksen. Ateistiset valtiot eivät missään ole saavuttaneet samaa.

Sanan- ja uskonnonvapaus on yksi perustuslakimme kulmakiviä. Emme saa alistua siihen, että kristillistä uskoa tunnustavat pelotellaan hiljaisiksi. Mielestämme jokaisella ihmisellä on oikeus saada edelleen kuulla Raamatun opetuksia.

Yhteisten verovarojen ja virkamiesten työpanoksen tuhlaaminen ideologiselta pohjalta nostettuihin tarpeettomiin selvittelyihin on lopetettava. Sanan- ja uskonnonvapauttamme tulee puolustaa viimeiseen asti, jotta säilytämme perustuslain meille takaamat oikeudet mielipiteen ilmaisuun – ja myös kristinuskon esillä pitämiseen.

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic